Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje žiūrovams pirmą kartą spektaklį pristatė „Labaiteatras“

Vilniuje M.K.Čiurliono namuose įvyko pirmasis „Labaiteatro“ susitikimas su žiūrovais, kuriems buvo pristatytas spektaklis „(ne)mano istorija“. Naujojo teatro įkūrėjai režisierė ir aktorė Agnė Sunklodaitė bei kompozitorius Deividas Gnedinas džiaugėsi, kad noras sukurti namus saviems kūrybiniams sumanymams pagaliau išsipildė. Idėjos autoriai taip pat teigė, kad „Labaiteatro“ negalima pavadinti tik jų kūriniu. Anot A.Sunklodaitės, teatro kūrėjų ratas platus.
Agnė Sunklodaitė (Spektaklis „(ne)mano istorija“)
Agnė Sunklodaitė (Spektaklis „(ne)mano istorija“) / V.Laurinavičiaus nuotr.

„Labaiteatro“ įkūrėjai savo pirmiesiems 60 žiūrovų pristatė monospektaklį – „(ne)mano istorija“ , kuris yra pačių teatro idėjos autorių kūrinys. Spektaklio režisierė ir aktorė – A.Sunklodaitė, o kompozitorius – D.Gnedinas.

Atsakomybė prieš save ir žiūrovus

A.Sunklodaitė pasakojo, kad mintis apie teatro įkūrimą atsirado labai natūraliai – daugėjo individualių kūrybinių darbų, kurie nepriklausė jokiam teatrui. „Radosi vis daugiau minčių apie didesnius pastatymus ir noras, kad savi kūrybiniai sumanymai turėtų savus namus, vis augo. Štai kodėl šį rudenį gimė „Labaiteatras“, – kalbėjo aktorė ir režisierė.

„Jaučiuosi labai laiminga, kad idėją pavyko įgyvendinti, tačiau teatro įkūrimas užkrauna mums didelę atsakomybę ir prieš žiūrovus, ir prieš pačius save. Tai labai aiškiai suvokiu, bet atsakomybės aš nebijau“, – sakė A.Sunklodaitė

Aktorė ir režisierė pridūrė, kad negalinti „Labaiteatro“ įkūrėjais įvardinti tik save ir D.Gnediną. Anot A.Sunklodaitės, „Labaiteatro“ kūrėjų ratas platus: „Mes esame dėkingi visiems su mumis kartu kuriantiems menininkams, mūsų įvaizdį, internetinį puslapį, ženklą ir panašius dalykus padėjusiai kurti įmonei „Advision“, ir dar būriui žmonių už tai, jog prisidėjo prie šios idėjos įgyvendinimo.“

„Jau šiuo metu matyti, jog teatre bus rodomi ne tik monospektakliai . Artimiausiu metu numatomi spektakliai, kurie bus visai ne kameriniai. Vadinasi, kviesime tiek aktorius, tiek kitus scenos kūrėjus. Mes neturime nuolatinės trupės, bet šis modelis mums tinka ir patinka“, – atviravo A.Sunklodaitė.

„Labaiteatro“ įkūrėjai džiaugėsi ir dėkojo žmonėms, atėjusiems paminėti ir įvertinti svarbaus žingsnio jų kūrybiniame gyvenime. „Tai ir džiugina, ir dar labiau įpareigoja“, – šypsodamasi kalbėjo aktorė ir režisierė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius