-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vudstokas“ Karklėje jau kaitina aistras

Kitą savaitgalį į Pajūrio regioniniame parke, Karklės kaime, vyksiantį muzikos festivalį sugužės tūkstančiai žmonių. Vietos gyventojai ir specialiosios tarnybos su nerimu laukia šio renginio, rašo „Lietuvos žinios“.
Karklės pajūrys
Karklės pajūrys / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Gyvosios muzikos paplūdimiu pavadintas ir užmojais garsųjį Vudstoką esą priminsiantis festivalis vyks Karklėje – vieninteliame šiame krašte išlikusiame žvejų kaime. Vietovėje nėra masiniams renginiams reikalingos infrastruktūros, tad keli tūkstančiai atvyksiančiųjų čia neras net automobilių stovėjimo aikštelių.

Iš pradžių skeptiškai festivalio sumanymą vertinę Klaipėdos rajono ir Pajūrio regioninio parko vadovai staiga persigalvojo. Tačiau patys karkliškiai abejoja tikinimais, kad minios muzikos ištroškusių svečių nepakenks nei gamtai, nei vietos gyventojams.

Renginio organizatoriai pabrėžia, kad festivalis suvienys muziką, dailę, šokį, teatro pasirodymus, kino seansus, todėl bus ne komercinis, o kultūrinis renginys. Karklėje koncertuos daug garsių muzikos grupių, pavienių atlikėjų.

„Tikimės, kad renginys išgarsins Lietuvą, Klaipėdos kraštą ir galbūt festivalis taps tradicinis“, – kalbėjo jį organizuojančios įmonės direktorius Marius Tumšys. Festivalio rengėjai mėgino įtikinti vietos gyventojus dėl jo turėsiant naudos. Dalis naujųjų karkliškių net noriai sutiko išnuomoti savo sklypus festivalio lankytojams. Esą privačiose valdose užteks vietos automobiliams ir palapinių miesteliams.

Dauguma festivalio dalyvių bus apgyvendinti „Žilvičio“ vaikų poilsio stovyklos nameliuose, o koncertai ir kiti pasirodymai vyks stadione, kuris yra vos už dviejų kilometrų nuo Plocės ornitologinio draustinio.

Karklės gyventojai yra susibūrę net į kelias bendruomenes. Vienos jų pirmininkas Romualdas Jokubauskis tikino, kad žmonės labai patenkinti, jog kaime vyks toks didžiulis renginys.

Tuo tarpu Karklės seniūnaitės Rasos Bučienės nuomonė visiškai priešinga. „Tie, kurie tvirtina, kad gyventojai vienbalsiai pritarė festivaliui, sako netiesą. Mus informavo tik tuomet, kai buvo gauti visi būtini leidimai. Manau, kad tie, kurie gyvena Karklėje, turės kentėti kelias triukšmingas naktis. Suvaldyti kelis tūkstančius svečių bus labai sunku. Juk jiems reikės ir valgyti, ir praustis, ir gamtinius reikalus atlikti. Kur jie visa tai darys? Be to, šalia šiam renginiui numatytos vietos yra vienintelės Lietuvoje veikiančios kapinės ant jūros kranto. Ar jos nebus suniokotos?“ – piktinosi karkliškė.

R.Bučienę stebina nuolanki Pajūrio regioninio parko direkcijos pozicija. Keista, kad ryžtingai su keturračiais bei netinkamoje vietoje statomais automobiliais kovojantis parko direktorius Darius Nicius pritarė šiai idėjai.

Dar pavasarį Klaipėdos rajono vadovai nepalankiai vertino sumanymą jautrioje zonoje organizuoti masinį renginį. Festivalio organizatoriams net buvo pasiūlyta kita vieta – lakūno Stepono Dariaus muziejus Judrėnuose. Čia esą daugiau erdvės ir nėra tokių saugotinų gamtos vietų kaip pajūryje. Festivalio organizatoriams padarius kai kurių nuolaidų rajono valdžia atlyžo ir davė leidimą kviesti žmones į Karklę.

Pajūrio regioninio parko direktorius D.Nicius ir trečiadienį buvo įsitikinęs, kad žiūrovų automobiliai jokios žalos vietovei nepadarys. Bent jau ne didesnę, nei dabar daro paprastų poilsiautojų transporto priemonės. „Renginio organizatoriai pažadėjo išpildyti visas sąlygas, o po jo viską sutvarkyti“, – optimistiškai kalbėjo aplinkosaugininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius