Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė iš Privatizavimo fondo skyrė per 4 mln. litų bažnyčių ir vienuolynų remontui

Vyriausybė trečiadienio posėdyje nusprendė skirti 4 mln. 363 tūkst. litų Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimui – įvairių bažnyčių bei vienuolynų remontui ir tvarkymui.
Kryželis
Kryželis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas teigia, kad tai – ne tik parama bažnyčiai, bet ir investicija, skatinanti turizmą.

„Iš tikrųjų tai objektai, kurie yra vertingi kultūriniu požiūriu, jie vertingi – galima ir utilitariai vertinti – ir turizmo požiūriu“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistas sakė premjeras.

Pasak A.Gelūno, tvarkant bažnyčias ir vienuolynus rengiamasi žemaičių krikšto 600 metų jubiliejaus renginiams, į kuriuos, tikimasi, plūstels turistai iš užsienio.

„Aš manau, kad šitas Ūkio ministerijos projektas, tai yra popiežiaus Jono Pauliaus II kelio sutvarkymas, galbūt regimas kaip visos valstybės politikos dalis, o ne tik kaip parama bažnyčiai, kuri, sakykime, stokotų lėšų tokių objektų sutvarkymui. Aš manau, kad tai turi sąsajas ir su turizmo plėtra – neabejotinai tokie objektai kaip Tytuvėnų ansamblis ar Kryžių kalnas yra be galo patrauklūs turistams, ypač įvažiuojamajam turizmui. Dėl to nemanyčiau, kad reikėtų deleguoti visas tvarkybos funkcijas vien pačiai bažnyčiai. Be to, laukia iš žemaičių krikšto jubiliejus – tikrai labai didelės svarbos renginys“, – dėstė ministras.

Vyriausybės patvirtinus finansavimą už 1 mln. 41 tūkst. litų šiemet planuojama sutvarkyti Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblio vienuolyno pastato stogą, už 851 tūkst. litų – užbaigti Žemaičių Kalvarijos bazilikos bokštų tvarkymo darbus. Už 600 tūkst. litų šiemet turėtų būti atlikti sostinės Šv. Teresės bažnyčios, Aušros Vartų koplyčios ir galerijos išorės remonto, restauravimo darbai.

576 tūkst. litų bus skirta Kryžių kalno teritorijai – numatoma atlikti archeologijos tyrimus ir įrengti apšvietimą šioje teritorijoje, patikslinti Kryžių kalno detalųjį planą, kad čia būtų galima statyti bažnyčią, atlikti laikinosios koplyčios nukėlimo darbus.

Be to, numatoma skiti lėšų, kad šiemet būtų atlikti Apsireiškimo koplyčios Kaune išorės remonto darbai (477 tūkst. litų), Trakų parapinės bažnyčios konservavimo, restauravimo, teritorijos tvarkymo darbai (300 tūkst. litų), įrengti viešieji tualetai Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansambliui priklausančiame pastate (197 tūkst. litų). Taip pat numatoma atlikti Kauno arkikatedros bazilikos (171 tūkst. litų) ir Marijampolės bazilikos (150 tūkst. litų) vidaus tvarkybos darbus.

Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų pritaikymo piligrimų ir turizmo reikmėms programą numatoma įgyvendinti iki 2013 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius