Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautą Kernagį dainomis atsimins festivalis „Purpurinis vakaras“

Šį penktadienį, rugpjūčio 28 d., Anykščiuose, Dainuvos slėnyje, prasidės ir tęsis iki vėlaus šeštadienio vakaro antrasis Nacionalinis dainuojamosios poezijos festivalis „Purpurinis vakaras“. Festivalis sumanytas rengti, norint pagerbti pernai anapilin išėjusio žymiausio Lietuvos bardo, vieno iš lietuviškosios dainuojamosios poezijos pradininkų Vytauto Kernagio atminimą. Festivalį organizuoja VšĮ „Bardai LT“, darniai bendradarbiaudama su Anykščių rajono savivaldybe. Renginio globėjas – LR kultūros ministras Remigijus Vilkaitis.
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Purpurinis vakaras“ prasidės 14 val. gėlių padėjimu prie poeto Antano Baranausko paminklo Anykščiuose. Vėliau nuo 15 val. Anykščių koplyčioje vyks pokalbiai su įdomiais žmonėmis. Pirmame susitikime – pokalbyje apie arbatą ir magiją dalyvaus arbatos klubo „Arbatos magija“ vadovas Ramūnas Daugelavičius, antrame 16.30 val. bionergetikė Svetlana Smertjeva. Su ja bus diskutuojama apie meninės kūrybos versmes bei galimybes ją panaudoti kilniems tikslams.

Penktadienį 19 val. Dainuvos slėnyje įvyks pirmasis festivalio koncertas, kuriame dalyvaus jaunieji bardai ir dainuojamosios poezijos moksleivių konkursų laureatai. Čia pasirodys ir daugeliui jau pažįstami atlikėjai: grupės „Stipriai kitaip“, „Liūdni slibinai“, „Užupio ansamblis“, Jonas Talandis, Eglė Gelažiūtė, Artūras Dubaka, Danas Kamarauskas, Alma Katinaitė, Simonas Nekrošius, Tomas Pupinis, Karolina Žernytė ir Edita Zečiūtė. Kartu su atvykusiais dalyviais šiame koncerte dalyvaus ir Anykščių jaunimo perspektyvios grupės „Muzikinis ekspresas“ bei projekto „Muzika saviems“ dalyviai. Kiekvienas šio koncerto dalyvis be savo autorinės programos atliks ir po vieną V. Kernagio dainą.

Pasibaigus koncertui, apie 22.30 val. Anykščių koplyčioje vyks „Baltosios knygos“ skaitymai. (Ją praeitų metų pabaigoje išleido leidykla „Dominicus Lituanus”). Dalyvaus knygos sumanytojas ir sudarytojas Vytautas V. Landsbergis, bardas Gediminas Storpirštis, kraštotyrininkas Jonas Vaiškūnas iš Molėtų, bioenergetikė Svetlana Smertjeva. Arbata vaišins klubo „Arbatos magija“ vadovas Ramūnas Daugelavičius.

Šeštadienį nuo 16.30 val. Anykščių koplyčioje tęsis pokalbių su įdomiais žmonėmis ciklas. Apie poeziją ir jos panaudojimą kaip tekstą dainai kalbės dainų autorius ir atlikėjas, teatro ir kino režisierius, rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

18 val. Dainuvos slėnyje vyks pagrindinis ir finalinis festivalio koncertas. Jame dalyvaus Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, Andrius Kulikauskas, Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis, Vytautas V. Landsbergis, Domantas Razauskas, Giedrius Arbačiauskas, Mindaugas Ancevičius, Ieva Narkutė, Justas Tertelis, Kreivas ir Raimonda, Vygintas Zmejauskas, Kazimieras Jakutis ir kt.

Bilietų kainos: į penktadienio koncertą 10 litų, o šeštadienio – 15. Yra galimybė įsigyti abonementą abiems festivalio koncertams. Jo kaina 20 lt. Į kitus festivalio renginius įėjimas nemokamas. Bilietus galima įsigyti vietoje.

Kaip informavo festivalį organizuojančios viešosios įstaigos „Bardai LT“ direktorė Alina Semionova, norintiems praleisti abi dienas nuostabioje Anykščių krašto gamtoje ir su bardų muzika, bus sudarytos sąlygos pasistatyti palapinę ir joje pernakvoti.

Apie festivalį plačiau čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius