-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaliąjį kino festivalį vainikuos apdovanojimų vakaras sostinėje

Rugpjūčio mėnesį dešimtyje šalies miestų vyko „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliasis kino festivalis“. Jis skatino kitomis akimis pasižiūrėti į stulbinančią mūsų krašto gamtą ir nebūtinai profesionaliai, gal kaip tik – įdomiu mėgėjišku rakursu – pasidalyti savo išgyvenimais su kitais stebėtojais.
Kino vakarą užbaigs geriausių festivalio darbų apdovanojimai
Kino vakarą užbaigs geriausių festivalio darbų apdovanojimai / Festivalio organizatorių nuotr.

Festivalio baigiamieji akordai rugsėjo 8 d. nuaidės Vilniuje, kino teatre „Pasaka“.

Petras Abukevičius – lietuvių kino režisierius, operatorius, sukūręs apie 50 dokumentinių, mokslo populiarinimo filmų, iš jų 30 – gamtos tematika. Jo dėka visi pažinome meškutę Nidą.

1998-aisiais buvo įsteigta P.Abukevičiaus premija už geriausią gamtos tematikos filmą. O šią vasarą gimė jo vardo dokumentinių filmų festivalis, finansuojamas Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo lėšomis. „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliasis kino festivalis“ suteikė platformą profesionalų ir mėgėjų naujausiems kūriniams – dokumentiniams filmams apie gamtą.

Darbų atrankai pasitarnavo Lietuvos nacionalinės televizijos laida „Gamtos kodas“ ir kino edukacijai, alternatyviai kino idėjų ir filmų sklaidai dedikuota svetainė „Kino garažas“, kurios lankytojai kas mėnesį rinko jiems labiausiai patikusius filmus. Favoritams vertinimo komisija vėliau pasiūlė sukurti ilgesnius filmus. Šią vasarą juos buvo galima išvysti per Lietuvos televiziją bei „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliojo kino festivalio“ metu.

Iš viso rugpjūtį buvo surengta 10 išvažiuojamųjų festivalio sesijų įvairiuose Lietuvos regionuose. Filmai buvo rodomi Plungėje, Birštone, Šakiuose, Mažeikiuose, Radviliškyje, Akmenėje, Lazdijuose, Ignalinoje, Biržuose, Pasvalyje. Visos filmų peržiūros vyko po atviru dangumi, taip pabrėžiant festivalio ryšį su gamta.

Ekologinės tematikos dokumentika buvo demonstruojama specialiai tam pritaikytame, naujoviškame, kilnojamame kino ekrane. Nemokamuose renginiuose žmonės turėjo galimybę ne tik pasižiūrėti „žalių“ filmų, bet ir gyvai pabendrauti su jų kūrėjais. Rugsėjo 8 d. nuo 16 val. žaliuoju kinu lygiai taip pat bus galima pasimėgauti Vilniuje, kino teatre „Pasaka“. Dvejose salėse bus parodyti aštuoni dokumentiniai filmai. Kino seansai nemokami.

Kino vakarą užbaigs geriausių festivalio darbų apdovanojimai, kurių metu bus paskelbti: Žaliasis publikos simpatijų dokumentinis filmas, Geriausias žaliasis dokumentinis filmas ir Geriausias žaliasis mėgėjo dokumentinis filmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius