Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atidaryta fotografijų iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ užkulisių paroda

Laukiant didžiausios šių metų lietuviško kino premjeros – filmo „Tadas Blinda. Pradžia“, Vilniuje atidaryta 28 nuotraukų paroda, leisianti lankytojams iš arti pamatyti atgimstančios legendos užkulisius.
Atidaryta filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ užkulisių fotografijų paroda.
Atidaryta filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ užkulisių fotografijų paroda. / Parodos organizatorių nuotr.

Kino centro „Multikino“ iniciatyva prekybos ir pramogų centre „Ozas“ eksponuojamose fotografijose – išskirtiniai kadrai iš filmavimo grupės kelionės po Vilniaus, Kauno ir Žemaitijos apylinkes, akimirkos nuo pirmosios iki paskutinės kino filmavimo dienos.

„Vienoje parodos nuotraukų – filmavimo scena pelkėse. Tai mums visiems, filmo kūrėjams ir aktoriams, labai simboliška fotografija dėl dviejų priežasčių. Pirma, būtent pelkėje prabėgo pirma mūsų filmavimo diena. Antra, daryti kiną, tai tas pats, kaip braidyti po pelkes: sunku ir klampu, o kartais ir nuskęsti galima. Nors, kai dirbi nuoširdžiai ir su tokia stipria komanda, apie skendimą negalvoji“, – sako filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas.

Pasak jo, komandai jis dėkingas ne tik už puikų profesionalų darbą, bet ir nuostabią nuotaiką užkulisiuose. „Vieno dublio metu Agnė Ditkovskytė specialiai nustebino Mantą Jankavičių – išsižiojo su juo kalbėti, prieš tai juodai nusigrimavusi dantis. Niekas apie tai nežinojo. Dublis sugadintas, bet nuotaika naktiniame filmavime pakilo 100 proc. Agnė puiki profesionalė – jaučia, kada palinksminti, o kada – susikaupti“, – pasakoja D.Ulvydas.

Režisierius teigia, kad sudėtingos filmavimo sąlygos, kai reikėjo dirbti gamtoje, naktimis, bei bendras skirtingų kartų aktorių darbas jokių problemų filmavimo aukštelėje nesukėlė. „Vieni jų – drąsūs ir imlūs, o kiti, ragavę senojo arba tarybinių laikų kino, kūrybinei grupei net padėjo patarimais, mokino, kaip reikia dirbti. Ne mažiau svarbi mūsų komandos dalis – operatoriai, grimuotojai, techninis personalas, liko už kadro. Jų darbo akimirkos – taip pat parodoje“, – pasakoja D. Ulvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius