Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ duoklę lietuviškam kinui atidavė daugiau nei šimtas savanorių

Istorinėje juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ pamatysime ne tik gerai lietuviams pažįstamus aktorius, bet ir daugiau nei šimtą savanorių, sutikusių filme įsiamžinti visiškai negaudami jokio atlygio.
Daugiau nei šimtas žmonių kino juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavosi negaudami piniginio atlygio.
Daugiau nei šimtas žmonių kino juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavosi negaudami piniginio atlygio. / „Tauras Films“ nuotr.

„Drįstu sakyti, kad išvis nebuvo nei vieno žmogaus, kuris filme dirbo už pinigus.Visi buvo ten, nes norėjo, svajojo, tikėjo. Didžiuojuosi tuo, kad dauguma ėjo pas mus dėl smalsumo, prisiminimų, nuoširdžiai, darbus atliko nepriekaištingai, o kai kuriems šis filmas tapo dar ir puikia investicija į ateitį“, – apie kaip pats vadina „kultūrinius mainus“ pasakoja „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas.

Priaugintų nagų nepamatysime

„Norinčių vaidinti tikrai buvo labai daug. Žmonėms turbūt patiko pati idėja ir jie noriai ėjo filmuotis, neimdami jokio atlygio. Tadas Blinda – legenda, lietuviškas herojus, taigi prisidėti prie šio filmo kūrimo, manau, buvo garbės reikalas“, – pasakojo atrankas vykdžiusios kompanijos „Editos kastingas“ direktorė ir kastingo režisierė Valdonė Maksvytytė.

Pasak jos, į filmavimo aikštelę pateko toli gražu ne visi norintys: „Vis tik filmas ne apie šiuos laikus, taigi į kadrą negalėjo pakliūti mergintos su dažytais plaukais, priaugintais nagais ar ilgalaikiu makiažu. Daugeliui šiuolaikiškai pernelyg trumpai kirptų vyrukų taip pat turėjome sakyti „ne“. O dar ir kostiumų buvo ne visokių dydžių, tai irgi gerokai praretino norinčiųjų gretas. Kiek žinau, laimingieji liko labai patenkinti ir nekantriai laukia „Tadas Blinda. Pradžia“ premjeros“.

Proga susipažinti su kūrybos procesu

„Dar vaikystėje iš darželio draugų išsiskirdavau savo didžiuliu noru visur sudalyvauti ir viską paragauti. Ši savybė mane „kankina“ iki šiol, todėl net nedvejodamas sutikau sudalyvauti istorinio nuotykių filmo kūrybos procese. Man tai buvo didžiulė garbė, nes senąjį filmą apie Tadą Blindą žiūrėjau net kelis kartus, o sudalyvavęs naujojo filmavime galiu pasigirti, jog esu vienas iš nedaugelio, kuris žino, kas jame vyks“, – sako masinėje kovos scenoje suvaidinęs Marius.

Beje, savanorių buvo ne tik masinėse filmo scenose. Autorių teigimu, net ir pagrindinės filmo žvaigždės neprašytos sutikdavo padirbti nešikais, filmo buhalterė padėjo aikštelėje kasti duobes, žmonės sutikdavo būti asistentais, pagelbėti su montažu, fotografuoti.

„Negaliu pasakyti, ar jiems tai daugiau buvo nuotykis, ar vertinga patirtis, tačiau esame labai dėkingi visiems tiems žmonėms, kurie sutiko dirbti ir tai darė su didžiuliu užsidegimu. Neabejoju, kad kiekvieno kūrėjo svajonė yra turėti tokį filmo biudžetą, kuris leistų visiems sumokėti tiek, kiek jie to verti, tačiau mūsų atveju buvo kitaip. Pritrūkus žmonių masinėse scenose, kostiumus apsirengti teko ir man, mano tėvams, ir net mano septynmetei dukrai Ramunei“, – sakė prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Pirmasis šio laikmečio istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, kurio premjera įvyks rugsėjo 23 dieną, pasakos apie legendinio svieto lygintojo jaunystę ir didžiojo sukilimo užuomazgas Lietuvos miškuose.

Tauras Films nuotr./Filmo Tadas Blinda. Pradžia akimirka
Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ masinė scena

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius