Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 09 20 /18:06

Prieš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjerą – vos tramdomos ašaros ir širdžiai mielas jaudulys

Visiems žinomas istorinis personažas Tadas Blinda jau nuo rugsėjo 23-osios atgims kino teatruose, šįsyk filme „Tadas Blinda. Pradžia“.
Mantas Jankavičius
Konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nekantriai premjeros laukianti kūrybinė grupė neslėpė jaudulio ir šiltų jausmų prisiminus laiką, kai juosta buvo filmuojama. „Aš labai labai jaudinuosi. Sunku kalbėti, toks drebulys“, – prisipažino gražuolę Kristiną vaidinanti Agnė Ditkovskytė.

Drauge iš Maskvos atvykusi jos mama Tatjana Liutajeva, ekrane vaidinanti Kristinos motiną Konstanciją, taip pat sunkiai tvardė jaudulį. „Man taip keista, atrodo, kad grįžau į savo tėvynę, labai myliu tą medžiagą, buvo puikus laikas, kai filmavome“, – šypsojosi ji.

Kine debiutavęs atlikėjas Mantas Jankavičius tikino ypač džiugiai nusiteikęs. „Tai labai svarbus įvykis mano gyvenime. Pirmąsyk sutikau vaidinti filme, bet mano širdyje ne tik filmas, o ir žmonės, kuriuos sutikau“, – prisipažino Tadą Blindą vaidinęs dainininkas. Pats jis filmo taip pat dar nematė. Filmo aktoriai kartu su kviestiniais svečiais juostą pamatys antradienio vakarą. „Laukiame su nerimu, pažiūrėsime“, – juokavo Tado bičiulį Motiejų suvaidinęs Jokūbas Bareikis.

Režisierius jaučiasi lyg egzamine

Naujojo filmo režisierius Donatas Ulvydas tikino ir pats eisiantis kaip į išbandymą. „Jaučiuosi labai jaunas, labai mylintis, toks jaunas kaip per egzaminą. Labai laukiu žiūrovų pažymių“, – šypsojosi jis. „Mes skirtingai nei kiti kūrybinės grupės nariai filmą matėme jau šimtus kartų, bet jausmas vis tiek labai geras“, – pridūrė juostos prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Filmo kūrėjai nestokojo geros nuotaikos ir juokavo apie darbo ypatumus. „Mes neturėjome jokių sunkumų, nes turėjome pagalbininkų armiją, kurią valdė Žilvinas. Man tik pasakydavo, kiek kurią dieną verkia žmonių“, – šmaikštavo D.Ulvydas. „Daug žmonių nusimovė kelnes, kad gimtų šis filmas“, – be liūdesio veide sakė Ž.Naujokas. Ir nors didelė pagalbininkų minia dirbo už ačiū ar pusvelčiui, visgi filmas gimė didingas.

„Kaip pasibaigus filmavimui sakė operatorius Ramūnas Greičius: „Gavote servisą ne pagal „babkes“. Šiai juostai susukti buvo surinktos visos geriausios tarnybos – kaskadininkai, grimas, viskas kas geriausia Lietuvoje“, – sakė J.Bareikis.

Kai iš to dvaro išvažiavom, verkėm. Būna šilti žmonės, bet nelabai profesionalai, o čia visi puikiai padarė savo darbą.

T.Liutajevą užplūdo šilti jausmai

M.Jankavičius negailėjo komplimentų daug ko jį pamokiusiai A.Ditkovskytei. Ši jam irgi negailėjo gero žodžio. „Mantas stengėsi turbūt daugiau, nei mes visi kartu sudėjus. Kai žmogus nori, viskas išeina. Mantas – šaunuolis. Darbą su juo mielai pakartočiau“, – šypsojosi ji. Paklausta, ar patiko darbuotis kartu su mama, Agnė nevengė viešai parodyti savo meilės. „Su mama daug dirbame kartu, Maskvoje beveik prie kiekvieno projekto. Ji mano „dūšią“. Ji mano siela“, – sakė ji. T.Liutajeva vos nulaikė ašaras sujaudinta dukters žodžių. „Oi, tik neverk, pati verkti noriu“, – ją raminti skubėjo Agnė.

Kiek pralinksmėjusi T.Liutajeva džiaugėsi darnia filmo komanda. „Kai iš to dvaro išvažiavom, verkėm. Būna šilti žmonės, bet nelabai profesionalai, o čia visi puikiai padarė savo darbą. Jei kas alkanas – iškart bėgdavo su balandėliais... Net ant mūsų su Agne durų buvo užrašai „Konstancija“ ir „Kristina“. Supraskite, būdavome labai girtos, vos rasdavome“, – įsijautusi pokštavo žinoma aktorė.

Pasak filmo kūrėjų, apie galimą „Tado Blindos“ tęsinį kalbėti kol kas anksti – Lietuva tam finansiškai nepasiruošusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius