Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gerbėjų džiaugsmui – didingiausio lietuvių filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kalendoriai

Naujojo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai ir aktoriai savo gerbėjams pristato unikalų filmo prisiminimą – kalendorių. Tai kol kas vienintelė originali filmo atributika. Kalendoriuje – svarbiausi ir įdomiausi juostos herojai: Tadas Blinda, Kristina, Konstancija, Gruinius, Snegiriovas, Janekas, Edmundas, Motiejus ir Muravjovas. Daugumą kalendoriaus nuotraukų įamžino žinomas fotografas Algis Kriščiūnas.
Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“
Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ / "Tauras kino namai" nuotr.

„Matydami, kiek daug gerbėjų simpatijų susižėrė „Tadas Blinda“, norime kiekvienam suteikti progą turėti po asmeninį prisiminimą apie šį filmą. Siūlome įsigyti naudingą dovaną – originalų kalendorių. Jame vaizduojami pagrindiniai filmo personažai su autentiškais drabužiais ir makiažu. Kalendoriui panaudotas nuotraukas iki šiol publika galėjo pamatyti tik filmo plakatuose“, – sakė filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Viliamės, kad žmonėms bus smagu turėti prisiminimą „iš pirmų rankų“, juolab artėjant žiemos šventėms tokia dovana puikiai tiks ir toli nuo tėvynės esantiems giminaičiams“, – svarstė Ž.Naujokas. Anot jo, iki šiol kalendorius susilaukė tik pagyrų, mat jis ne tik kokybiškai padarytas, bet ir estetiškai gražus.

Tikisi pradėti kino atributikos madą Lietuvoje

Nors užsienio, ypač Holivudo, kino industrijos atstovams įprasta kurti ir platinti gerbėjų itin mėgstamą filmo atributiką – šis filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kalendorius pirmasis toks bandymas Lietuvoje. Jo autoriai viliasi, kad pavyks padėti pradžią naujai madai mūsų šalyje. „Amerikoje ir Europos šalyse šluote šluojami „Įsikūnijimo“, „Saulėlydžio“ sagos, filmų apie Harį Poterį ir kitų didžiųjų filmų plakatai, kalendoriai, tušinukai, užrašų knygutės, magnetukai ir kiti daikčiukai. Jei jau turime savo herojų, kodėl jo nepagerbus ir mums“, – teigė filmo režisierius Donatas Ulvydas. Kūrybinė grupė neatmeta galimybės, kad kalendoriui susilaukus sėkmės, galėtų atsirasti ir daugiau „Tado Blindos“ suvenyrų.

Beje, rugsėjo pabaigoje pristatytas filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ jau sumušė visus Lietuvos žiūrimumo rekordus. Ši kino juosta tapo žiūrimiausiu Lietuvos filmu per visą šalies Nepriklausomybės laikotarpį, aplenkusi ilgiau kaip dešimtmetį žiūrimiausiu buvusį 1997-aisiais Jameso Camerono sukurtą „Titaniką“.

Vis dar kino teatruose rodomo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius