Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau žinomas filmo „Tadas Blinda: pradžia“ režisierius

Planuojamą kurtį filmą „Tadas Blinda: pradžia” režisuos Donatas Ulvydas. Jaunosios kartos kino kūrėjas vadovaus filmo apie legendinį svieto lygintoją kūrybos darbams.
Režisierius Donatas Ulvydas
Režisierius Donatas Ulvydas / Filmo kūrėjų nuotr.

Donatas Ulvydas žinomas kaip dokumentinių filmų, muzikinių vaizdo klipų bei reklamų režisierius. Naujausias kino kūrėjo darbas – dokumentinis vaidybinis filmas „Vabzdžių dresuotojas” apie Europos Disney, lėlinės animacijos pradininką Vladislavą Starevičių, kurio premjera vyko tarptautiniame Karlovy Vary kino festivalyje. Šis originalus filmas padėjo galutinai apsispręsti dramos „Tadas Blinda: pradžia” kūrėjams.

„Norime dirbti su jaunu, entuziastingu, tačiau jau turinčiu patirties ir profesionaliu režisieriumi“, – apie D.Ulvydo pasirinkimą pasakoja projekto „Tadas Blinda: pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„Tai iššūkis, tačiau manau, kad pirmoko sindromas, kai viską darai su didžiule energija, yra nemažas sėkmės garantas“, – mano filmo režisierius D.Ulvydas.

Jis teigia sieksiantis, kad „Tadas Blinda: pradžia” būtų žiūrovus patraukiantis filmas: „Turiu nemažai patirties ir žinau, ką reiškia atsakomybė prieš žiūrovą. Blinda – ryškiausias Lietuvos kino herojus, įdomus pats savaime, tačiau jo nuotykius reikia įvilkti į žiūrovui suprantamą pavidalą.”

Prodiuserio Ž.Naujoko teigimu, šiuo metu su režisieriumi aptariamas filmo scenarijus ir ruošiamasi aktorių atrankai. „Nesieksime pritraukti kuo daugiau žinomų veidų ir pavardžių. Pagrindinis atrankos kriterijus – profesionalumas ir natūrali kino vaidyba“, – pasakoja Ž.Naujokas ir D.Ulvydas.

Apie režisierių: Donatas Ulvydas – kino režisierius, reklaminių klipų, muzikinių vaizdo klipų kūrėjas. D.Ulvydas yra režisavęs Andriaus Mamontovo, „Eurovizijos“ dalyvių „LT United", Lino ir Simonos, grupės „Laura & The Lovers" vaizdo klipus. Dokumentinio filmo apie legendinę lietuvių grupę „Foje” režisierius. Dirbo daugybės lietuviškų laidų režisieriumi didžiausiuose Lietuvos televizijos kanaluose, stažavosi Čikagoje. Naujausias režisieriaus darbas – su Linu Augučiu sukurtas filmas „Vabzdžių dresuotojas” apie lėlinės animacijos pradinininką Vladislavą Starevičių.

Apie filmą: „Tadas Blinda: pradžia” – kino filmas, vaizduosiantis unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio vienų nusikaltėliu, kitų – herojumi vadinamo veikėjo jaunystę. Šis T.Blindos gyvenimo etapas aprašomas R.Šavelio romane, tačiau nebuvo įtrauktas į populiarųjį 1972-ųjų TV serialą su Vytautu Tomkumi. Filmo scenarijų rašo eseistas, dramaturgas Sigitas Parulskis. Bendradarbiaujant su kino platinimo kompanija „Acmefilm”, filmą kuria prodiuserių kompanija „Tauras Kino Namai”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius