Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Los Andželo publiką pavergė iš Lietuvos atkeliavęs „Tadas Blinda. Pradžia“

Žiūrimiausio lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai gausių ovacijų susilaukė ne tik Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje, bet ir už Atlanto. Savaitgalį Los Andželo publikai pristatę istorinį nuotykių filmą režisierius Donatas Ulvydas ir prodiuseris Žilvinas Naujokas, teigė buvę sutikti itin šiltai.
Filmo seansas įvyko Los Andželo „AMC Criterion 6“ kino teatre.
Filmo seansas įvyko Los Andželo „AMC Criterion 6“ kino teatre. / Filmo kūrėjų nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad premjerinis filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ seansas įvyko Los Andželo „AMC Criterion 6“ kino teatre, kur lietuvius sutiko pilna salė žiūrovų. „Pasibaigus filmui visa salė plojo, susirinkusieji turėjo mums daug klausimų. Daugiausia atėjo vyresnė publika, nors buvo ir jaunimo. Kai kurie svečiai troško pažiūrėti filmą net nemokėdami lietuvių kalbos“, – pasakojo Ž.Naujokas.

Amerikietiškosios premjeros lankytojams, net nekalbantiems lietuviškai, buvo sudarytos sąlygos stebėti kino juostą – ji buvo rodoma su angliškais titrais. Kino juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ peržiūrą surengė filmo prodiuserio pusseserė, gyvenanti Los Andžele, bei Lietuvos paveldo bendruomenės atstovė Sigita Barysienė.

Deja, į filmo pristatymą negalėjo atkeliauti garsi kanadietė aktorė ir šokėja Rūta Lee – ją su Lietuva sieja glaudus ryšys, mat abu jos tėvai buvo emigrantai iš Lietuvos. Žinoma, moteris apgailestavo negalinti atvykti dėl to, kad premjeros metu buvo ne Los Andžele.

Amerikiečiai vylėsi sulaukti lietuviško kino dažniau

„Žiūrovams filmas labai patiko, dauguma išeivių dėkojo, kad pagaliau sulaukė lietuviško produkto Amerikoje, didžiavosi, kad jauni kino kūrėjai ėmėsi misijos į pasaulį išleisti Lietuvos istoriją ir kiną. Kadangi norinčių buvo daug, gali būti, kad seansas Los Andžele bus kartojamas. O mes netrukus pajudėsime automobiliu į kelionę per Ameriką, keliausime į Čikagą, kur bilietai išparduoti net į tris filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ seansus“, – nekantraudamas susitikti su dar daugiau žiūrovų Amerikoje, sakė D.Ulvydas. Anot filmo kūrėjų, tikimasi, kad pavyks susitarti ir dėl kino seanso Niujorke, galbūt kituose miestuose.

D.Ulvydas ir Ž.Naujokas per savo viešnagės JAV dienas ne tik atrado laiko maloniems susitikimams, bet ir ne sykį keliavo į rimtus verslo pokalbius, mezgė naudingas pažintis. Kino kūrėjai laisvalaikiu spėjo pasigrožėti ne tik palmių paunksme, Ramiojo vandenyno įlankoje įsikūrusioje Santa Monikoje, bet ir pavaikštinėti po kitas Los Andželo vietas, įsiamžinti prie legendinių kino kūrėjų įspaudų.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius į Lietuvą parsiveš atminimo nuotraukas su garsiojo Steveno Spielbergo parašu cemente ir Rūtos Lee žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje. Lietuviai mėgavosi ne tik margaspalviais saulėlydžiais, bet ir apsilankė įspūdingo grožio Nacionaliniame sekvojų parke.

Beje, kol filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ lietuviškoji žinia skleidžiama už Atlanto, paaiškėjo, kad D.Ulvydo filmas dalyvaus Talino kino festivalio, kuris vyks lapkričio 16–30 dienomis, Pabaltijo šalių filmų konkurse.

VIDEO: "Tadas Blinda. Pradžia" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius