Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda lemiamas juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo maratonas

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrybinė grupė pradeda lemiamą filmavimo etapą. Jau penktadienį, birželio 18-ąją, pradedamas pirmo istorinio nuotykių filmo, statomo Lietuvoje per pastaruosius 20 metų, vasaros filmavimo maratonas. Jis be pertraukų truks net 5 savaites.
Mantas Jankavičius
Mantas Jankavičius / Organizatorių nuotr.

„Tado Blindos. Pradžios“ aktoriai su didžiuliu entuziazmu laukia filmavimo pradžios.

„Man tai bus turbūt įsimintiniausios ir intensyviausios vasaros atostogos. Iš tiesų pastaraisiais mėnesiais nuosekliai rengiausi filmavimams: jau moku ir žirgą valdyti, ir tam tikrų kovos veiksmų. Esu pasirengęs iššūkiams“, – sakė pagrindinį filmo personažą Tada Blindą vaidinsiantis aktorius ir atlikėjas Mantas Jankavičius.

Pirmieji filmavimai vyks Pabradės apylinkių (Švenčionių r.) pelkėse, vėliau – Strėvos (Trakų r.) ir Merkinės (Varėnos r.) laukuose. Filmo kūrybinė grupė taip pat lankysis Nemenčinėje, Šalčininkuose, Lentvaryje ir Rumšiškėse. Lemiamo mūšio tarp maištininkų ir caro kariuomenės scenas planuojama filmuoti Semeliškių apylinkėse (Elektrėnų sav.) bei Renavo dvare.

Specialūs kostiumai ir dekoracijos filmui atsigabenti iš kelių valstybių. Didžioji dalis iš beveik 200 kostiumų kolekcijos į Lietuvą atkeliavo iš Čekijos sostinės Prahos. Vien Kristinai (akt. Agnė Ditkovskytė) papuošti kostiumų dailininkai parinko dešimt prabangių XIX a. suknelių. Įvairūs XIX a. baldai buvo specialiai atsivežti iš Lenkijos, kovų scenoms skirtos kardų ir šautuvų imitacijos atkeliavo iš Vokietijos.

„Mūsų visų tikrąją ta žodžio prasme laukia maratonas – su šūviais, prakaitu ir finišo linijos tiesiąja. Tikimės, kad orai bus palankūs ir galėsime pagal planą įgyvendinti užmačias“, – sakė filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas, prieš filmavimo pradžią specialiai nusiskutęs galvą.

Per penkias šios vasaros savaites, iki liepos mėnesio pabaigos, ketinama nufilmuoti beveik 200 scenų. Praėjusią žiemą jau nufilmuoti epizodai iš Tado Blindos vaikystės.

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę. Veiksmas nukelia į 1861 m. vasarą, kai baudžiavos panaikinimą apraizgiusios politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta skerdynėmis.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius – Donatas Ulvydas. Pagrindinius ir epizodinius vaidmenis filme atliks 48 aktoriai, per šimtą statistų ir viena dresuota pelėda.

Juostoje vaidina Mantas Jankavičius, Agnė Ditkovskytė, Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgstami aktoriai.

Planuojama, kad filmas didžiuosiuose ekranuose pasirodys 2011 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius