Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Tadas Blinda. Pradžia“ tapo žiūrimiausiu vaidybiniu filmu Lietuvoje ir pagerino „Įsikūnijimo“ rekordą

Praėjusį antradienį iškilmingai ilgai lauktą premjerą kino teatruose atšventęs filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ jau dabar gali pasigirti rekordiniu skaičiumi žiūrovų. Vien per savaitgalį filme apsilankė daugiau nei 40 tūkst. žmonių, kurių dėka juosta surinko 510 tūkst. litų. Iš viso, skaičiuojant su išankstiniais seansais, nuo pasirodymo didžiuosiuose ekranuose lietuviška istorinė veiksmo juosta jau spėjo surinkti 602 790 litų.
Mantas Jankavičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ atliko pagrindinį vaidmenį
Mantas Jankavičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ atliko pagrindinį vaidmenį / Filmo plakatas

Įdomus faktas: per kelias dienas filmą pamatė daugiau žiūrovų, nei daugumą lietuviškų filmų, sukurtų per pastaruosius dvidešimt metų, kartu sudėjus.

Rekordas rodo lietuviško kino ilgesį

„Tiek prieš pradedant kurti projektą, tiek per prieš keturis mėnesius vykusią spaudos konferenciją gan drąsiai prasitariau, kad su „Tadas Blinda. Pradžia“ tikimės pagerinti filmo „Įsikūnijimas“ („Avatar“) rekordą ir su vietiniu kūriniu aplenkti holivudinius hitus. Pastarasis per premjerinį savaitgalį surinko apie 280 tūkst. litų. Taigi, galima sakyti, kad mes ne tik į kino teatrus grąžinome žiūrovišką lietuvišką kiną, bet ir turime aiškių įrodymų, jog tokio kino tautiečiai buvo be galo pasiilgę. Juosta neabejotinai taps žiūrimiausiu lietuvišku visų laikų filmu ir gali vadintis populiariausiu Nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu sukurtu filmu“, – „Tadas Blinda. Pradžia“ populiarumu džiaugiasi prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Nors juosta kino teatruose sulaukė rekordinio skaičiaus žiūrovų, vis tik pagal pajamas mūsų šalyje vis dar pirmauja pilnametražiai animaciniai filmai. Visų laikų rekordus čia sumušė „Ledynmetis 3“, antroje vietoje liko „Simpsonų filmas“, trečioje – „Madagaskaras 2“.

Žiūrovai plojo atsistoję ne tik per premjeras

„Praėjusią savaitę filmą pristatėme ne tik Vilniuje, bet ir su kūrybine komanda sudalyvavome premjerose Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje bei Kaune. Bilietai į seansus buvo išparduoti dar likus savaitei iki premjeros, o pilnos salės žiūrovų mus pasitiko ne tik gausiais plojimais, bet ir su dovanomis. Džiaugiamės į kino teatrus sukvietę itin įvairią publiką – salėse matėme tiek retai tokioms pramogoms pasiryžtančių senyvo amžiaus žmonių, tiek su visa klase atvykusių moksleivių. Beje, girdėjome, kad po seansų stovėdami žmonės ploja ne tik per premjeras, bet ir pasibaigus įprastinėms peržiūroms. Recenzijos bei atsiliepimai internete taip pat teigiami, vadinasi, mums pavyko“, – sako režisierius Donatas Ulvydas.

„Tadas Blinda. Pradžia“ žiūrovams pasakoja intriguojančią istoriją apie paprastą kaimo vaikį Tadą, kurio nerūpestingą gyvenimą aukštyn kojomis apverčia dvaro apylinkes sukrėtusios politinės intrigos ir jų sukelti neramumai. Pilnametystės vos sulaukusiam vaikinui tenka atsisveikinti su vaikystės svajonėmis ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir už mylimų žmonių gyvybes. Mėgindamas suvokti savo vietą žiaurioje tikrovėje, Tadas atranda vertybes, dėl kurių verta gyventi ir mirti. Taip gimsta legenda apie svieto lygintoją Tadą Blindą.

Juostoje vaidmenis atlieka Mantas Jankavičius, Agnė Ditkovskytė, Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kiti garsūs bei žiūrovų pamėgti šalies aktoriai.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius