Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A|CH teatras pradeda dvyliktąjį sezoną

Rugsėjo 24 d. 19 val. Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre A|CH teatras pradeda XII-ąjį sezoną – žiūrovai galės pamatyti šokio spektaklį „Ana Karenina“ Levo Tolstojaus romano motyvais.
Spektaklis „Ana Karenina“
Spektaklis „Ana Karenina“ / D.Matvejevo nuotr.

Tai daugiausia apdovanojimų pelnęs A|CH spektaklis: Beata Molytė (Ana) festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2011“ buvo apdovanota kaip geriausia aktorė, Anželika Cholina pelnė „Auksinį scenos kryžių“ už choreografiją, o Juozas Statkevičius „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotas už kostiumus ir grimą.

Šokio spektaklis „Ana Karenina“ sulaukė populiarumo ne tik Lietuvoje – balandžio mėnesį jis buvo parodytas 13-ame Tarptautiniame teatro festivalyje Turkijoje, Adanos ir Stambulo miestuose, o lapkritį spektaklis pakviestas dalyvauti Tarptautiniame Minsko teatro meno festivalyje „Panorama“.

„Anos Kareninos“ laukia ir Maskvos žiūrovai – režisierius Rimas Tuminas jau antrą kartą pakvietė Anželiką Choliną pastatyti spektaklį jo vadovaujamame J. Vachtangovo teatre su rusų dramos aktoriais.

Už geriausią choreografiją du kartus pelniusi „Auksinį scenos kryžių“ (2007 – už spektaklį „Otelas, 2010 – už spektaklį „Ana Karenina“), Anželika Cholina šią vasarą buvo apdovanota prestižinio ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, kurį prezidentūroje rengtoje ceremonijoje įteikė valstybės vadovė Dalia Grybauskaitė. Sveikinimo kalboje prezidentė paminėjo, kad apdovanotieji savo darbais stiprina šalies valstybingumą bei garsina Lietuvos kaip kūrybingos ir talentingos šalies vardą visame pasaulyje.

A. Cholina taip pat nominuota Lietuvos nacionalinei kultūros ir meno premijai.

Dėl įtempto choreografės darbo bei A|CH teatro spektakliuose dalyvaujančių artistų grafiko, pirmąjį pusmetį Vilniuje bus parodyti tik 3 spektakliai, tad žiūrovai raginami nelaukti ir bilietus įsigyti iš anksto.

A|CH spektakliai bus rodomi:

Rugsėjo 24d. 19val. Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre

Spalio 7d. 19val. ANA KARENINA Jonavos kultūros centre

Spalio 15d. 19val. ANA KARENINA Girstučio kultūros centre, Kaune

Spalio 23d. 18val. VYRAI IR MOTERYS Varėnos kultūros centre

Spalio 24d. 18val. ANA KARENINA Žvejų rūmuose, Klaipėdoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius