Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Vladas Bagdonas Baisogaloje: „Atvykau iš Rusijos, nes man reikia jūsų“

Baisogalos dvare, Radviliškio rajone, sekmadienio pavakarę koncertavo teatro ir kino aktorius, bardas Vladas Bagdonas. Jis trumpai pristatė savo dabartinę karjerą, skaitė įvairius kūrinius, dainavo savos kūrybos ir laiko patikrintas dainas. Atvirai prisipažino, kad į Baisogalą iš Sankt Peterburgo trenkiasi ne dėl pinigų.
Vladas Bagdonas
Vladas Bagdonas / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 1 Vladas Bagdonas

Dvaro menė – pilnutėlė. Tarp sugužėjusių į V. Bagdono koncertą buvo ir jaunimo. Šiltą susitikimą aktorius pradėjo klausimu, į kurį pats atsakė: „Sekmadienis, po bažnyčios. Galiu pradėti mitinguoti. Ko trūksta pensininkui? Ko neužtenka? Kad ir man. Jau dvejus su puse metų esu pensijoje. Įsigijau vieno kambario butą. Iš Sankt Peterburgo atvykau traukiniu – į Baisogalą. Vagonas apledėjęs, nešildoma, bet aš jau įpratau, užgrūdinau savo organizmą. Galėčiau sėdėti ir žiūrėti televizorių, čiulpti kopūsto kotą ar kramtyti sausainį, „Gaidelis“. Aš atsakau – man reikia jūsų, tam kad neužmirščiau, kas esu“.

Aktorius dažnai sulaukia klausimų apie jo tris gyvenimo banginius – teatrą, kiną ir dainas: „Kai manęs klausia, kas artimiau, aš truputį pasimetu, nors pasimesti nėra ko. Esu nusifilmavęs apie 30 filmų, bet esu tik vieno filmo artistas (prieš porą metų Šanchajaus kino festivalyje už vadmenį filme „Dirigentas“ buvo pripažintas geriausiu aktoriumi). Esu atlikęs apie 60 dainelių, bet esu tik dviejų dainų dainininkas, nes jūs jas žinote ir girdėjote. Teatre labai daug nuveikta – karjera nusisekusi. Esu daugelio vaidmenų artistas

Dar vienas klausimas, kurį nuolat užduoda aktoriui iš pašalies – patriotinis: „Mesčiau viską – Rusiją, Muzikos akademiją, kur turiu etatą. Sugrįžčiau į Lietuvą, tačiau, ką veikčiau? Važiuoju autostrada Vilnius-Panevėžys ir matau – šalikelėje kabo šluotos ir vantos. Šluotas ir vantas rišti? Todėl važuoju ten. Todėl važiuoju ir į Baisogalą, Kauną. Man visai pinigų nereikia. Man reikia išlikti savimi. Visą gyvenimą dirbi visuomenei, Valstybei, o gauni – pažymėjima, kuriame parašyta „senatvės pensija“. Paslėpiau tą kortelę, nes jaučiuosi kitaip, nei ten parašyta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius