-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant vienos scenos – nuo pionierių „Camouflage” iki Maskvos romų teatro

Pavasarinės nuotaikos siaučia ne tik sostinės gatvėse – neapleidžia jos ir renginių salių. Nuo aktyviausiųjų nė per plauką neatsilieka Ūkio banko teatro arena. Gegužė čia – kupina veiksmo bei išskirtinių pasimatymų teatre, koncertuose ir net studentiškuose festivaliuose.
„Camouflage”
„Camouflage”. / Organizatorių nuotr.

Mėnesio pradžią arenoje garsiai skelbs mažieji žiūrovai. Į Madagaskaro salą, kartu su pirataujančiais pingvinais ir kitais muzikinio spektaklio herojais nukeliauti padės Maskvos teatras „Terrra show”. Režisieriaus Edo Divinskij vadovaujama trupė Vilniuje kelionių linksmybes užkurs gegužės 2-ąją. Puikiai vaidinantys rusų aktoriai nuolat bendraus su mažaisiais, jiems talkins už spektaklio „Madagaskaras” muziką atsakingas Dj Well, taigi teigiamoms žiūrovų emocijoms beliks tik lietis per kraštus. 

Gegužės 4 dieną scena priklausys Borisui Grebenščikovui. Jaukiam, akustiniam susitikimui lietuvių mylimas atlikėjas pakvies kartu su ištikimais muzikantais: klavišininku Borisu Rubekinu ir perkusininku Olegu Šavkunovu. Šis ypatingas koncertas – pirmasis toks Lietuvoje. Gerai žinomi pasaulinio garso meistro kūriniai suskambės visiškai naujai ir iš labai labai arti.

Garsiai apie save primins ir sostinės studentai. Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto auklėtiniai, griaudami visus įmanomus mitus apie susikausčiusių „tiksliukų“ įvaizdį, gegužės 6-ąją pakvies į gyvo garso muzikinį projektą, roko operą „Viduramžiai rytoj”. Talentingi muzikantai bei vokalistai, sudėtinga choreografija, spalvingi ir išradingi kostiumai, dekoracijos – tikimasi, jog šiais metais jau 12-asis projektas nustebins net pačius įnoringiausius, visko mačiusius žiūrovus. Po jos sceną užvaldys „G&G Sindikatas“ ir „Skyders“. Na, o patys ištvermingiausieji ryto sulauks su Kym Wild iš „Metal on Metal”.

Gegužės 11 dieną Ūkio banko teatro arenos scenoje karaliaus Jo Didenybė teatras ir režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džiuljetos istorija”. Nepraleiskite progos išvysti kaip Montekių ir Kapulečių karą interpretavo visame pasaulyje garsus lietuvių kūrėjas ir būrys puikių aktorių.

Gegužės 19-oji – bene svarbiausia pavasario diena elektroninės muzikos gerbėjams. Savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs Vokietijos „depešais” vadinami „Camouflage”. Synth-pop, new-wave pradininkais Europoje tituluojamas kolektyvas karjerą pradėjo 1983-aisiais ir yra viena iš garsiausių bei populiariausių elektroninės muzikos grupių pasaulyje. Didžiulę ištikimų gerbėjų armiją turintys „Camouflage” išpopuliarėjo žaibiškai. Jau debiutinis grupės singlas „The Great Commandment“ tapo didžiuliu hitu ne tik Europoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Didelė sėkmė lydėjo ir pirmuosius du grupės studijinius albumus „Voices And Images“ (1987 m.) ir „Methods Of Silence“ (1989 m.). Daugelio kritikų nuomone šie du įrašai padėjo pagrindus synth-pop ir new-wave muzikos krypčių vystymuisi Europoje. Žvaigždes iš Vokietijos „apšildys” lietuvių mylimi „Lemon Joy”. Dabar teliko savo kalendoriuose pasižymėti gegužės 19 dieną.

Aktyvų arenos mėnesį užbaigs ne ką mažiau ryškus renginys. Gegužės 27 dieną savo uždegantį pasirodymą „Taboras žengia į dangų” surengs Maskvos romų teatras „Romen”. Seniausias, žinomiausias ir vienintelis pasaulyje romų teatras buvo įkurtas 1931-aisiais. Šiandien jį jau drąsiai galima vadinti gyva legenda. Teatro populiarumas seniai peržengė Maskvos ribas ir originaliam kolektyvui negaili aplodismentų ne tik Rusijos, bet ir daugelio užsienio šalių žiūrovai. Žinomiausios romų dainos, senoviniai romų ir rusų romansai, instrumentinė muzika, uždegantys šokiai, originalūs kostiumai, o taip pat džiaugsmas, linksmybės, nevaržoma čigoniška ekspresija ir fantastiška nuotaika – visa tai ir dar daugiau kvies užbaigti spalvingą Ūkio banko teatro arenos sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius