Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audringa Oskaro Koršunovo teatro vasara

Vilniuje gegužės viduryje paskutinį spektaklį suvaidinę OKT/Vilniaus teatro aktoriai krauna lagaminus ilgoms gastrolėms po pasaulį.
Spektaklio „Dugne“ akimirka
Spektaklio „Dugne“ akimirka / D.Matvejevo nuotr.

Jau šį sekmadienį „Įstabiosios ir graudžiosios Romeo ir Džuljetos istorijos“ trupė iškeliauja į Lipecką Rusijoje, dar du spektakliai jų laukia Tambove ir Riazanėje. Tik grįžę iš festivalio Rusijoje ir trumpam atsipūtę aktoriai vyks į Estiją. Taline, kuris šiemet yra Europos kultūros sostinė, Lietuvos žiūrovų pamėgtas Oskaro Koršunovo spektaklis „Dugne“ pirmą kartą bus parodytas užsienio publikai.

Prie ilgo stalo aktoriai šįkart susės neįprastoje erdvėje – iš šieno pastatytoje scenoje. „Šieno teatro“ šeimininkai – estų trupė NO99, praėjusiais metais festivalyje „Sirenos“ Vilniuje parodžiusi spektaklį „Kaip paaiškinti paveikslus negyvam triušiui“. Pats režisierius į gastroles trupės kol kas nelydės ir liks Vilniuje, kur intensyviai repetuoja naują savo spektaklį „Miranda“ pagal Williamo Shakespeare'o pjesę „Audra“. Jo premjera numatyta Barselonoje liepos mėnesį. Per vasarą „Miranda“ bus parodyta festivaliuose Vengrijoje ir Lenkijoje, o Lietuvos žiūrovai naujausią O.Koršunovo spektaklį išvys jau rugsėjo mėnesį.

Šie metai OKT ypač darbingi, ir kelionių aktoriams tikrai netrūks. Spektaklio „Dugne“ dar laukia suomiai, latviai, rusai ir slovakai. Kiti spektakliai keliaus į Italiją, Prancūziją, Ispaniją, Vokietiją, Šiaurės Airiją, Makedoniją ir Rumuniją.

D.Matvejevo nuotr./Režisierius Oskaras Koraunovas
D.Matvejevo nuotr./Režisierius Oskaras Koršunovas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius