-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksiniu scenos kryžiumi“ pasipuošęs spektaklis „Meteo“ vyksta gastrolių į Rusiją

Dar neatsidžiaugę lėlininko Vitalijaus Mazūro gautu Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos apdovanojimu, Vilniaus teatro „Lėlė“ kūrėjai ir darbuotojai vėl turi progą džiūgauti: kasmetiniuose teatralų apdovanojimuose „Auksiniais scenos kryžiais“ rusų kilmės režisierės Anos Ivanovos-Brašinskajos kartu su dailininke Julija Skuratova, choreografe Sigita Mikalauskaite ir jaunąja teatro aktorių komanda kurtas spektaklis „Meteo“ buvo „nukryžiuotas“ lėlių ir objektų teatro kategorijoje, o dabar ruošiasi gastrolėms į Sankt Peterburgo „Didijį lėlių teatrą“ bei tarptautinį teatro festivalį „KingFestival“ Velikij Novgorode, Rusijoje.
Spektaklis "Meteo"
Spektaklis "Meteo" / Teatro "Lėlė" nuotr.

„Auksinių scenos kryžių“ komisijos narių teigimu, Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklis „Meteo“ buvo apdovanotas už „darnią aktorių kolektyvo improvizaciją, pasitelkiant abstraktų siužetą, gyvai improvizuojamą garsinį foną ir įvairias objektų teatro priemones. Spektaklis ryškiai išsiskyrė savitumu ir konceptualiu grynumu (t.y. lėlių/objektų teatrui būdingų klišių minimumu)“.

Kaip teigia teatro vadovas Juozas Marcinkevičius, „be galo džiaugiamės „Auksinių scenos kryžių“ komisijos įvertinimu, esame dėkingi jiems už tai, kad pastebi mažus stebuklus mūsų teatre. O dabar, keliaudami į Rusiją, turime ir lauktuvių spektaklio režisierei – vežame jai „Auksinį scenos kryžių“, kuris bus mūsų palydovu balandžio pabaigoje vyksiančiose gastrolėse“.

Tarptautinis teatro festivalis „KingFestival“ Velikij Novgorode vyks jau dvyliktą kartą – jis organizuojamas kas antrus metus. Šis festivalis orientuojasi į šiuolaikinio teatro pastatymus, šiemet ypatingą dėmesį kreipdamas į mito transformacijas. Festivaliui atrinkti spektakliai – vaikams ir suaugusiems – atveria naujų galimybių perspektyvą, siekiant praplėsti žanrų ribas, interpretuoti mitą kaip tekstą ar kaip fenomeną. Šiemet programoje šalia Lietuvą atstovaujančio „Meteo“ bus pristatyti spektakliai iš Rusijos, Danijos, Japonijos, Turkijos, Prancūzijos, Belgijos, Bulgarijos, Lenkijos, Vengrijos, Šveicarijos, Čekijos, Ispanijos ir t.t.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius