-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duoklė „Sirenų“ publikai – Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Miškinis“

Vilniuje vykstančiame Tarptautiniame teatro festivalyje „Sirenos“ Nacionalinis Kauno dramos teatras pristatys spektaklį „Miškinis“. Spektaklis bus rodomas spalio 2 dieną Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.
Spektaklio "Miškinis" akimirka
Spektaklio "Miškinis" akimirka / Karolinos Stažytės nuotr.

Spektaklyje pasakojama tikra latvio, praleidusio miške 50 metų, istorija.

Jonas Petrutis mieste buvo dukart, žmonos ir vaikų neturėjo, niekur nedirbo, armijoj neužmušė nei musės ir iš jos pabėgo, gyveno slapstydamasis sesers šešėlyje ir tikėjo, kad nuo vilko išgelbėjo jį Dievas. Jonas anaiptol nebuvo tas miško brolis, kuris dienas ir naktis leido partizanų bunkeryje su ginklu, kuriame paskutinė kulka, rankoje. Jis nė nemanė kovoti ar priešintis, – tiesiog nusprendė pasitraukti iš II pasaulinio karo lauko ir pasislėpti. Slapstymasis užtruko 50 metų. Tokių keistuolių būta. Štai vienas jų – Jānis Pīnupsas, gyvenęs Latvijoje.

Nenuostabu, kad istorija sudomino ir latvių režisierių Valtersą Sīlį bei jo bendražygius, – dramaturgą Jānį Balodį ir scenografijos dailininką Uģį Bērziņš. Kelis mėnesius ieškoję panašių istorijų Lietuvoje, kūrėjai veiksmą perkėlė į Nacionalinio Kauno dramos teatro sceną. Taip „Miškinyje“ gimė Jonas Petrutis ir jo keista kasdienybė, besirutuliojanti Musninkų apylinkėse. Režisieriaus ir dramaturgo fantazija veikėjui netgi surengė susitikimą su buvusios sąjungos vadovu Leonidu Brežnevu bei garsiuoju kosmonautu Jurijumi Gagarinu.

Spektaklyje faktai perpina su fikcija, melodrama su farsu. Visa tai sukuria talentingų aktorių komanda: Vainius Sodeika, Liubomiras Laucevičius, Saulius Čiučelis, Eglė Grigaliūnaitė, Vilija Grigaitytė, Martyna Gedvilaitė, Vaidas Maršalka bei Edgaras Žemaitis.

Už vaidybą šiame spektaklyje aktoriai Vilija Grigaitytė ir Liubomiras Laucevičius apdovanoti „Auksiniais scenos kryžiais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius