Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Gabrėnaitė apie festivalį „Vasara 2013“: „Čia nėra rimtų veidų ir tuo džiaugiuosi“

Druskininkuose prasidėjo Rimo Tumino teatro festivalio „Vasara 2013“ konkursinė programa. Žiūrovai išvys 13 profesionalių spektaklių iš penkių šalių.
Aktorė Eglė Gabrėnaitė
Aktorė Eglė Gabrėnaitė / Vilmos Danauskienės/15min.lt nuotr.

Iki rugpjūčio 11-osios žiūrovai išvys spektaklius iš Lietuvos, Rusijos, Moldovos, Armėnijos ir Baltarusijos. Spektakliai – rusų kalba.

„Spektaklius atrinkome pagal jų profesionalumo lygį. Ir nebandėme pataikauti poilsiautojams, kad spektakliai būtų lengvi. Visi spektakliai – verčiantys mąstyti“, – sakė festivalio „Vasara 2013“ meno vadovas Olegas Jefremovas.

Pasak festivalio vertinimo komisijos narių, teatras neturi ribų. Todėl smalsu išvysti, pavyzdžiui, Ramunės Kudzmanaitės režisuotą Adomo Mickevičiaus pjesę „Vėlinės“, kurioje vaidina Minsko nepriklausomo teatro „Č“ aktoriai. Arba Maskvos Vachtangovo akademinio teatro spektaklį „Medėja“.

„Jie bus skirtingi ir tikrai žinau, kad ne vienas yra aukščiausio lygio. Kad ir šitas yra labai neblogas spektaklis – mūsų Gabrielės [Tuminaitės režisuotas „Emilija Galoti“] – įdomus savo stilistika, vaidyba“, – teigė festivalio „Vasara 2013“ vertinimo komisijos narys Vladas Bagdonas.

„Žiūriu antrą spektaklį ir man visą laiką mintyse sukasi viena frazė. Miunhauzenas Gorino pjesėje yra pasakęs: didžiausios kvailystės gyvenime daromos rimtu veidu. Čia nėra rimtų veidų, aš tuo džiaugiuosi. Yra jauni žmonės ir tokia energetika eina“, – tvirtino vertinimo komisijos narė Eglė Gabrėnaitė.

Paklaustas apie savo vardo padovanojimą, festivalio „Vasara 2013“ prezidentas, Maskvos Vachtangovo akademinio teatro meno vadovas Rimas Tuminas sakė: „Jie mokėjo suvilioti, kad aš tapčiau prezidentu, kuriuo niekada nebuvau. Bet štai dėl to vardo – aš dar gyvas ir mano mama sakytų, kad tai neteisinga, mama, jeigu būtų gyva, būtų neleidusi to daryti – sutikti ar padovanoti.“

Paskutinę festivalio dieną bus įteikti prizai už geriausią spektaklį, geriausiam režisieriui, aktoriui, taip pat ir publikos simpatijų prizas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius