Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gaidos“ atgarsis ŠMC – O. Koršunovo „Prarastas laikas“

Trečiadienį Šiuolaikinio meno centre „Gaidos“ festivalio „Post scriptum“ programoje rodomas Oskaro Koršunovo režisuotas muzikinis spektaklis „Prarastas laikas“ pagal Marcelio Prousto romanų tema. Muziką jam kūrė keturi lietuvių kompozitoriai.
Režisierius ir teatro meno vadovas Oskaras Koršunovas
Režisierius ir teatro meno vadovas Oskaras Koršunovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompozitorių komanda „Coda nova“ – Remigijus Merkelys, Gintaras Sodeika, Egidija Medekšaitė ir Vytautas Jurgutis – režisierius Oskaras Koršunovas ir rašytoja Gabija Grušaitė specialiai Gaidos festivaliui sukūrė spektaklį „Prarastas laikas“ pagal Marselio Prusto kūrybą.

„Tai bus tikras postdraminis teatras... (...) Jei mes įsigilintume, kas yra mene laikas, gyvenime – laikas ir yra dievas, arba dievas reiškiasi per laiką. Teatro viena esminių raiškų yra laikas (...), kaip ir muzikos“, – sako režisierius O. Koršunovas.

Jei mes įsigilintume, kas yra mene laikas, gyvenime – laikas ir yra dievas, arba dievas reiškiasi per laiką.

Septynių nedidelių dalių spektaklio libretą parašė rašytoja Gabija Grušaitė. Jį papildo ištraukos iš kitų klasikos kūrinių – Thomaso S. Elioto poezijos ir Breto E. Elliso romanų. Spektaklyje dainuoja Asmik Grigorian, Viktoras Gerasimovas ir Alina Orlova.

„Stilistiškai didelė įvairovė – nuo barokinės muzikos iki šiuolaikiškos elektroninės, iki dainų. (...) Žinant jų skirtingas stilistikas: Gintaras yra teatro kompozitorius, jam artima vokalinė [muzika] (...), o Jurgutis kuria tik elektroninę muziką, jis labai įsigilinęs. Egidija Medekšaitė – viena įdomesnių instrumentinės muzikos [kompozitorių], mano paties – ir instrumeniniai, ir vokaliniai kūriniai“, – sako kompozitorius R. Merkelys.

„Mes kuriam atskirus kūrinio epizodus. Nederinom savo veiksmų, nes mes vieną kitą neblogai žinome, o antras dalykas, Proustas kaip platforma duoda tam tikrą bendrą matymą“, – sako G. Sodeika.

Nors kol kas numatytas tik vienas pasirodymas, „Gaidos“ organizatoriai tikisi rasti galimybių jį dar parodyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius