-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausi praėjusių metų aktoriai Darius Gumauskas ir Eglė Mikulionytė nesmerkia į televizijas išėjusių kolegų

Geriausiais 2010 metų aktoriais sekmadienį vykusioje Auksinių scenos kryžių apdovanojimų ceremonijoje pripažinti Darius Gumauskas ir Eglė Mikulionytė teigia nesmerkiantys kolegų, dirbančių televizijose ar „pop kultūros“ renginiuose, esą tai yra kiekvieno asmens pasirinkimas.
Apdovanojimų akimirka
Darius Gumauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Darius Gumauskas

„Aš neturiu jokios neigiamos nuomonės. Žmonės dirba ir šiais laikais kiekvienas darbas yra vertas pagarbos, o aš tiesiog kiek galiu, tiek neinu, nes dar galvoju ką nors teatre, kine padaryti (...) Šiai dienai turiu vaidmenų ir neturiu labai kuo skųstis“, – BNS sakė už Antigonės vaidmenį spektaklyje „Antigonė Sibire“ apdovanota E.Mikulionytė.

„Tai vieša profesija, ir kiekvienas renkasi veiklos formas bei auditorijos ratą“, – BNS tvirtino apdovanojimo už darbą spektaklyje „Dugne“ sulaukę D.Gumauskas.

E.Mikulionytė pasakojo, kad jai Auksinis scenos kryžius yra svarbus įvertinimas už darbą teatre, o pats darbas su režisieriumi Jonu Jurašu statant spektaklį buvęs itin įdomus.

„Aš asmeniškai išgyvenau labai įdomų procesą su režisieriumi J.Jurašu. Jis suteikė ir pažadino, kas mane labiausiai visada žavėjo, analitinį mąstymą, jis leidžia aktoriui mąstyti. Čia yra svarbiausias vaidmens grūdas – analitinis mąstymas, kuris pakelia į begalybę, atsiranda klausimų, į kurios gal ir neatsakysi, bet analizuoji čia ir dabar“, – kalbėjo aktorė.

Anot aktorės, spektaklyje „Antigonė Sibire“ galima buvo nuklysti į šoną, tačiau to pavyko išvengti, ir spektaklis patraukė įvairaus amžiaus žiūrovus.

Anot jos, spektaklyje „Antigonė Sibire“ galima buvo nuklysti į šoną, tačiau to pavyko išvengti, ir spektaklis patraukė įvairaus amžiaus žiūrovus.

„Tema yra labai sudėtinga: kai paliečiamos patriotinės temos, o šiame spektaklyje to yra nemažai, labai lengva truputį ne į tą pusę nužengti ir atrodyti juokingai, o tos temos yra reikalingos ir stiprios, priklausomai nuo to, kiek tu suvoki, kaip iš tikrųjų tai galima būtų pernešti, kad nepervaidintum, neperspaustum“, – tvirtino E.Mikulionytė.

D.Gumauskas tvirtino, norėjęs gauti apdovanojimą, ir džiaugėsi, kad darbas „Dugne“ leido dar kartą dirbti su režisieriumi Oskaru Koršunovu ir jo vardo teatro trupe.

„Esu dėkingas, smagu buvo jį gauti, ir, be abejo, piniginis jo pamatas taip pat leido lengviau atsikvėpti“, – tvirtino kūrėjas.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Apdovanojimų akimirka
Eglė Mikulionytė

Jis teigė specialiai nevengiantys viešų renginių ar „pop kultūros“.

„Nieko specialaus. Matyt, aplinkybės taip susiklostė“, – lakoniškai atsakė aktorius.

Į Auksinius scenos kryžius už pagrindinio vaidmens atlikimą taip pat buvo nominuoti aktorius Arvydas Dapšys – už Vyro vaidmenį spektaklyje „Atsitiktinis žmogus“ bei Dainius Gavenonis – už vaidmenis tame pačiame O.Koršunovo spektaklyje „Dugne“.

Geriausia aktore taip pat pretendavo tapti Inga Maškarina – už Senelės vaidmenį spektaklyje „Prakeikta meilė“ ir Goda Piktytė – už Moters vaidmenį spektaklyje „Atsitiktinis žmogus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius