Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintaras Varnas į Kauną sugrįžta su „Mažučiu dinamitu“ (video)

Kauno valstybinis dramos teatras savo žiūrovams paruošė sprogstančią staigmeną – šią savaitę teatre debiutuos režisieriaus Gintaro Varno spektaklis „Mažutis dinamitas“. Naująjį kūrinį pagal britų dramaturgės Abi Morgan to paties pavadinimo pjesę kauniečiai kuria kartu su teatru „Utopia“.
Spektaklyje vaidina teatro „Utopia“ aktoriai.
Spektaklyje vaidina teatro „Utopia“ aktoriai. / Donato Stankevičiaus nuotr.

Spektaklyje vaidinantys šio teatro aktoriai Elzė Gudavičiūtė, Vainius Sodeika ir Dovydas Stončius – G.Varno mokiniai. Pasak spektaklio kūrybinės grupės, tai – istorija, kupina absurdiškų atsitiktinumų ir galimybių. Be to, tai savotiškos meilės istorija, tokia pat trapi kaip ir patys jos veikėjai.

Šioje istorijoje ir veikėjų dialoge nėra nieko nereikalinga. Žaibo trenksmas, pietūs su paštininku ar moteris, iš dangaus nukrentanti į laivą su miltais – viskas patenka į dinamitu pabarstytą tragiškai komišką sūkurį, kuris anksčiau ar vėliau įtraukia ir žiūrovą.

Pjesė „Mažutis dinamitas“ gimė 2001 metais, kai jėgas sujungė A.Morgan, daugiau nei dešimties metų patirtį turinti fizinio teatro kompanija „Frantic Assembly“ ir naujosios dramaturgijos atstovai „Paines Plough“. Didžiojoje Britanijoje pristatytas spektaklis sulaukė didelio dėmesio ir nuskynė keletą garbių apdovanojimų.

Buvusio Kauno dramos teatro vadovo, šiuo metu gyvenančio ir kuriančio Vilniuje, G.Varno pjesės interpretacija per daug nenutolsta nuo originalo. Kinematografišką scenų kaitą G.Varnas ir scenografas Gintaras Makarevičius įgyvendina panaudodami vaizdo projekcijas ir jų atspindžius, o garsinę atmosferą išradingais niuansais formuoja kompozitoriaus Giedriaus Puskunigio muzika.

„Pjesėje nėra nieko, dėl ko mūsų publika eina iš proto: nėra žvaigždžių, nėra muilo operų intrigos ir aistrų, nėra komedijos. Spektaklis skirtas tiems, kam iš tiesų įdomi šiuolaikinio žmogaus būtis“, – sakė jo režisierius.

Išvysti naująjį spektaklį kauniečiai galės balandžio 14, 15 bei 17 dienomis, 18 val., Penktojoje Kauno valstybinio dramos teatro salėje.

VIDEO: Mazutis dinatimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius