-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gyčio Ivanausko revoliucija: nuo „vyturio“ iki „beždžioniūkščio“

Dar visai neseniai visi garsiai aptarinėjo Gyčio Ivanausko teatro šokio spektaklį „Paukščiai”, kuriuo pačiam Gyčiui Ivanauskui pavyko pabėgti nuo kasdienybės ir „atsiplėšti nuo žemės”.
Kadras iš Gyčio Ivanausko teatro šokio spektaklio „Paukščiai"
Kadras iš Gyčio Ivanausko teatro šokio spektaklio „Paukščiai" / Organizatorių nuotr.

Prieš šią premjerą jis sakė: „Scenoje matysime ir paskutines dienas leidžiančio „kalakuto“ istoriją, ir dviejų „gulbių“ gyvenimą, kuriame jos viena be kitos negali gyventi. Man tai jautru”.  Atrodo, režisieriui labai artimas gamtos pasaulis – štai naujojoje premjeroje „Marko (Kavolių kabaretas)“ G.Ivanauskas įkūnija pagrindinį personažą ir tarsi kitų Kavolių šeimos vidinį balsą Marko arba kitaip jų vadinamą beždžioniūkštį.

„Marko (Kavolių kabaretas)” netradicinis ir neįprastas spektaklis savo pateikimo forma – žiūrovui apskritoje scenoje, panašioje į cirko šapito, leidžiama pačiam dar kartą įsitikinti, kad pats gyvenimas dažnai tampa cirku, kur apstu ironijos, komiškų ir dramatiškų situacijų, o kur dar gyvenimiški pasirinkimai… Tai spektaklis, kuriame prieš didelius pokyčius keturi keliaujančio teatro šeimos nariai atsiduria ant pasirinkimo slenksčio. Lemtingas vakaras ir kitos dienos rytas. Bėgti ar likti ten, kur esi įaugęs? Štai kokie klausimai kyla keturiems aktoriams, panašu, kad jie neišgalvoti ir į viską pažvelgta šmaikščiai, su jumoru. Gal ne taip skauda, kai gyvenimo iššūkiai pasitinkami juoku? „Šis Gyčio Ivanausko spektaklis kitoks. Rimti dalykai privertė nusišypsoti, pasijuokti, tačiau ir susimąstyti, kokie trapūs esame...  Beje, gyvas būgnų atlikimas taip pat nemažiau sužavėjo!“ – po spektaklio įspūdžiais dalijosi žiūrovė.

Du visai skirtingi GIT spektakliai „Paukščiai” ir „Marko (Kavolių Kabaretas)” turi ir kai ką bendro: jiems abiems muziką kūrė talentingas jaunas kompozitorius Gediminas Gelgotas. Abiejuose spektakliuose girdime ir gyvai atliekamą muziką: „Paukščiuose“ smuikais griežia NIKO, o štai „Marko (Kavolių kabarete)“ jaunasis būgnininkas Viltenis Dzemijonas energingai muša būgnais.
Štai toks yra Gyčio Ivanausko teartas – kartais jautrus, kartais komiškas ar dramatiškas, bet visada originalus ir abejingo žiūrovo iš savo spektaklių neišleidžia.

Artimiausi GIT spektakliai vyks lapkričio 22d. „Paukščiai” Kauno valstybiniame teatre, lapkričio 25d. „Paukščiai” Menų spaustuvėje, lapkričio 26d. Nacionalinės dramaturgijos festivalyje „VERSMĖ`11“ PREMJERA „MARKO ( Kavolių kabaretas)“, Nacionaliniame dramos teatre.

Bilietus platina TIKETA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius