Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„House of Puglu“ premjeroje – šiandieninė politinė situacija

Kritiška šiandieninė politinė situacija, žmonių nepasitikėjimas vienas kitu ir šachmatų partija, kuri žaidžiama tarp mūsų planetos vadovų.
Spektaklis „Laimės divizija“ nuotr.
Spektaklis „Laimės divizija“ nuotr. / Organizatorių nuotr.

Visa tai išvysime į tradicinio teatro normas netelpančioje, performatyvaus spektaklio „Laimės vizija“ premjeroje.

Jauna režisierė Arnolda Noir, pasitelkdama britų rašytojo Steven Dykes pjesę (angl. „The Happiness Compartment“) kvies paklaidžioti po 70-ųjų Amerikos istorijos svarbiausių įvykių užkulisius. Spektaklis įpinamas į atitinkamą istorinę skraistę, tačiau po ja slepiasi kiekvieno iš mūsų kasdienybė.

Šiandien ir toliau susiduriama su „amerikietiškosios svajonės“ siekimo išraiškomis, tikima, kad ten kur manęs nėra, ten geriau gyventi, manoma, jog tik mano tikslas yra svarbiausias ir jis siekiamas bet kokiomis priemonėmis.

Režisierė su konkrečiai šiam projektui suburtais aktoriais kviečia pažvelgti į priežastis ir aplinkybes, kurios priveda žmogų prie kraštutinio, drastiško elgesio, žmogaus aukojimosi dėl savo susikurtos laimės vizijos.

VIDEO: Spektaklis "Laimės divizija"

Artėja prezidento rinkimai, ore tvyro karo pradžios nuotaika. Visos spektaklio istorijos pinasi apie tuometinio prezidento J.K.Kenedžio gyvenimo paslaptis: jo meilužes, taip pat ir Merilyn Monro, jam dirbusių vyrų paslaptis bei Amerikos strateginių pozicijų kūrimą prieš Sovietų Sąjungą. Per kitus pjesės personažus, kurie netiesiogiai susiję su prezidentu, atsiskleidžia vakarietiškosios kultūros įtaka žmogaus psichikai.

Diskutuojama apie abiejų tuometinių santvarkų (kapitalistinės ir komunistinės) ideologijas, tikslo siekimą bet kokia kaina, analizuojami žmogiškųjų vertybių klausimai gresiant karui.

Visos siužeto linijos perteikiamos interaktyviai ir netradiciškai: dainuojamos Merilin Monro dainos, grojama gyvais instrumentais bei kuriama choreografija. Jaunų ir ambicingų teatro profesionalų trupė susivienijo šiam projektui, kad prisidėtų prie Lietuvoje prie jauno teatro kūrėjų ir pasitelkę interaktyvaus teatro galimybes stengsis spektaklio metu megzti dialogą su žiūrovais bei visapusiškai įtraukti į pasakojamą istoriją.

Spektaklio personažai išgyvena ribines būsenas, kurios reikalauja daug atsidavimo iš aktorių. Vaidina Gabija Siurbytė, Jonas Braškys, Sigita Pikturnaitė, Evelina Brėdikytė, Anupras Jucius, Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai: Simas Lunevičius ir Vaiva Kvedaravičiūtė.

Režisierė: Arnolda Noir

Scenografė: Justė Kalnietytė

Kompozitorius: Mantas Mindaugas Kaminskas

Visa tai ir dar daugiau – kovo 10 dieną, kameriniame „House of Puglu“ teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius