-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į sceną sugrįžta spektaklis vaikams – „Spalvos“

Jau šį šeštadienį jaunieji žiūrovai turės dar vieną progą pamatyti pernai didelio pasisekimo sulaukusį Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos „Šokio teatro“ spektaklį „Spalvos“.
Spalvos
Spalvos

Spektaklyje vaikams šoka patys mažiausi – 1–4 klasių čiurlioniukai. Kartu su jais scenoje pasirodo šokėjas Donatas Bakėjus, padedantis vaikams atverti fantazijos duris: atskleisti spalvų charakterius, kurti asociacijas.

„Spalvos“ – pirmiausiai smagus žaidimas, įtraukiantis ir šokėjus, ir žiūrovus. Bet kartu tai – visai kitoks vaikų lavinimo būdas, padedantis jiems atrasti naujas emocijų išraiškos priemones per spalvų, šokio ir muzikos derinį“, – sakė spektaklio kūrėja, choreografė ir  pedagogė Giedrė Zaščižinskaitė.

Įprastai vaikai spalvas mokomi pažinti iš paveikslėlių: žalia – tai varlė, geltona – saulė, mėlyna – jūra… O ką, jeigu į spalvas pabandytume pažvelgti kitaip – per šokį? Psichologai tvirtina, kad vaikai spalvas sieja su konkrečiais gyvūnais arba objektais, tačiau taip pat sėkmingai jie gali susikurti abstraktesnes ir labai įdomias asociacijas su spalvomis per šokį ir muziką. Pasak G. Zaščinskaitės, dirbant su jaunaisiais artistais išaiškėjo, kad į spalvas vaikai reaguoja savaip, ir jų reakcija visiškai kitokia negu suaugusiųjų. Šokis padeda vaikams atrasti, atskleisti ir išreikšti emocijas, kurios dažnai sunkiai įvardijamos žodžiais.

Nepaisant šokėjų amžiaus „Spalvų“ choreografija nepalieka abejonių – čia šoka ne paprasto šokio būrelio nariai, o itin gabūs menui vaikai. Vaikų ugdymo rezultatai atsiskleidžia per artistiškumą, ritmo jausmą, bendro šokio gebėjimus. Minimalistinė scenografija ir išradingi šviesų dailininko Mariaus Apansko sukurti apšvietimo efektai išryškina Šokio teatro, kaip unikalios vaikų ugdymo erdvės, galimybes.

Spektaklio metu skamba W. A. Mozarto, J. S. Bacho, C. Debussy, A. Chachaturiano, A. Vivaldi muzika. Spektaklis „Spalvos“ skirtas vaikams nuo 3 metų ir, be abejo, savo atžalų pasaulėžiūros ugdymu besirūpinantiems tėveliams. „Spalvos“ turėtų sudominti ir su mažaisiais dirbančius pedagogus, kurie galės pritaikyti tam tikrus metodus tiesioginiame darbe su vaikais.

Į nepaprastą „Spalvų“ pasaulį jaunieji artistai kviečia 2013 m. vasario 8 d., kovo 8 ir balandžio 5 d. 16 val. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre (T. Kosčiuškos g. 11, Vilnius). Spektaklis trunka apie pusę valandos, tačiau numatytas ir „pratęsimas“: po pasirodymo jaunoji publika galės užlipti į sceną ir viską pamatyti iš arti, paliesti. Kada paskutinį kartą jūsų mažasis turėjo galimybę pasivaikščioti po tikrą teatro sceną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius