Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jokūbas Bareikis ir Andrius Bialobžeskis teatro scenoje taps Tadu Blinda

Jau netrukus „Domino“ teatras visiems muzikos ir teatro mylėtojams pristatys Andriaus Mamontovo miuziklą „Tadas Blinda“. Šis legendinio svieto lygintojo istorijos sceninis pastatymas žada daug netikėtumų. Vienas jų – du žinomi aktoriai, debiutuojantys Tado Blindos vaidmenyje – Jokūbas Bareikis ir Andrius Bialobžeskis. Antra žiūrovų laukianti staigmena – specialiai šiam pastatymui A. Mamontovo sukurti nauji kūriniai, atskleisiantys iki šiol paslaptimi buvusias miuziklo vietas.
Akimirka iš miuziklo „Tadas Blinda“
Akimirka iš miuziklo „Tadas Blinda“ / „Domino“ teatro nuotr.

„Jau lapkričio mėnesį pristatysime teatrinę miuziklo „Tadas Blinda“ versiją, kuris bus papildytas naujais kūriniais. Smagu, kad su šiuo miuziklu turės galimybę susipažinti ir mažesniu miestų gyventojai, kurie nedažnai turi galimybe išvysti tokį reginį“, – sako „Domino“ teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

Andrių Bialobžeskį teatro mylėtojai dainuojantį jau yra girdėję kai kuriuose spektakliuose, tačiau miuzikle A. Bialobžeskis debiutuos pirmą kartą. Aktorius, vaikystėje dainavęs chore „Ąžuoliukas“ ir mokęsis muzikos mokykloje, sako sulaukęs „Domino“ teatro pasiūlymo imtis Blindos vaidmens kartu ir nustebo, ir apsidžiaugė.

„Nustebau, nes atsimenu vaikystėje žiūrėtą filmą apie Tadą Blindą, tačiau niekada neplanavau kada nors jį įkūnyti. O apsidžiaugiau, nes man, kaip aktoriui, nedažnai tenka dainuoti scenoje, juo labiau kartu su tiek žinomų profesionalų“, – sako A. Bialobžeskis.

Kitas „Domino“ teatro pasirinktas aktorius Tado Blindos vaidmeniui atlikti yra Jokūbas Bareikis, pažįstamas tiek iš vaidmenų teatre, tiek televizijoje, tiek Mauricijaus vaidmens miuzikle „Meilė ir mirtis Veronoje“. J. Bareikis taip pat ilgai nedvejojo gavęs pasiūlymą vaidinti Tadą Blindą: „Miuziklo žanras man yra artimas  – patinka tiek dainuoti, tiek būti žiūrovu. Įgijęs patirties viename iš miuziklų, norėjau tai pakartoti, todėl iš karto sutikau prisijungti prie „Tado Blindos“ kūrybinės grupės“.

Teatrinėje „Tado Blindos“ versijoje žiūrovai išvys daugelį pamėgtų ir žinomų aktorių. A. Mamontovo kurtus kūrinius repetuoti jau pradėjo Vaida Genytė, Renata Voitechovskaja, Rafailas Karpis, Povilas Meškėla, Evelina Anusauskaitė, Raimondas Baranauskas. Istorijos pasakotojo vaidmenį kurs Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

Miuziklo „Tadas Blinda“ premjera įvyks lapkričio 8 ir 9 dienomis Vilniuje, 15 d. Alytaus teatre, 22 d. Utenos kultūros centre, 24 d. Kaune, Girstutyje, 30 d. Panevėžio bendruomenių rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius