-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatro „Vasarotojai“ – apie gyvenimą ir teatrą (nuotraukos)

„Finišo tiesioji“ – šypteldamas taria režisierius Aidas Giniotis. Baigiami dėlioti paskutiniai štrichai, šviesos ir jau penktadienį žiūrovai išvys „Keistuolių“ teatro premjerą, pagal Maksimo Gorkio kūrybą pastatytą spektaklį „Vasarotojai“.
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Spektaklis galvoje bręsti pradėjo prieš daugelį metų. Repetuoti pirmąsyk pradėjome susirinkę prieš septynerius metus. Taip išėjo, kad dėl kitų darbų buvome tą medžiagą „padėję į stalčių“, – prisipažino A.Giniotis. Anot jo, nemažai gaivių vėjų įpūtė nauji aktoriai. „Džiaugiuosi, kad prisijungė su „Keistuoliais“ nedirbę aktoriai – Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Darius Meškauskas, Tomas Žaibus, Gabija Ryškuvienė... Jie pažįstami žiūrovams iš savo ankstesnių darbų. Be abejo, tai geri ir kūrybingi aktoriai, jie įneša šį tą savo“, – pasakojo „Keistuolių“ teatro vadovas. Jo teigimu, „Vasarotojai“ – toks spektaklis, kuriame labai svarbi aktoriaus kaip žmogaus pozicija.

Netrūks peno apmąstymams

Pasak A.Giniočio, ši premjera ypač patiks išprususiam žiūrovui. „Jis nebūtinai turi būti intelektualas. Mes kuriame žmogui, kuris domisi ne tik televizijos serialais ar bulvarine spauda, bet ieško ir įvairesnių, gilesnių temų. Negaliu pasakyti, kad  tai bus spektaklis, skirtas tik mąstymui. Jame bus visko“, – sakė režisierius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklio „Vasarotojai“ repeticija
Spektaklio „Vasarotojai“ repeticija

Paklaustas, kam skirta „Vasarotojų“ pasakojama istorija, A.Giniotis tvirtino, jog ji bus įdomi ir pjesės neskaičiusiam žmogui. „Juk gatvėje ar tiesiog iš žmonių dažnai girdime posakį: „Aš neinu į teatrą, nes mano gyvenimas už jį įdomesnis, jame teatro daugiau.“ Šis spektaklis – ginčas. Jame aiškinamasi, kas mūsų gyvenime yra teatras, kas yra teatras teatre. Ir, žinoma, istorijoje netrūksta minčių apie mus pačius, apie mūsų pozicijas, mūsų vertybes“, – pasakojo režisierius.

A.Giniotis pridūrė, kad „Vasarotojai“ nepašykštės „keistuoliško žanro apraiškų“, bet žiūrovas neturėtų laukti to, ką įpratęs matyti, pavyzdžiui, „Paskutiniuose Brėmeno muzikantuose“. „Tai šiek tiek kitoks kūrinys, visgi, pagal Maksimą Gorkį, o klasika įpareigoja“, – neslėpė jis.

Čia juk ne kinas, čia teatras. Tuo jis ir žavus, kad į kiekvieną spektaklį atėjęs žiūrovas gali išvysti jį kitokį.Spektaklis priklausys ir nuo nuotaikos

Kūrėjo teigimu, „Vasarotojai“ nuolat keisis. „Tai kaitus spektaklis. Juk jame labai svarbi aktoriaus tos dienos, tos akimirkos pozicija. Momento pajautimas, netgi nuotaika. Čia juk ne kinas, čia teatras. Tuo jis ir žavus, kad į kiekvieną spektaklį atėjęs žiūrovas gali išvysti jį kitokį“, – šypsojosi A.Giniotis dar kartą pabrėždamas, jog šio spektaklio trupėje itin daug ryškių asmenybių. „Spektaklis turėtų augti su kiekvienu pasirodymu“, – sakė režisierius.

A.Giniotis teigė, kad paskutiniąsias repeticijų dienas nuotaikos darbinės, priešpremjerinės. „Aišku, jaučiu malonumą, kai pamatu, jog kai kurios idėjos, kurias turėjau tik savo galvoje, virsta realybe. Tai didžiausias malonumas režisieriui“, – sakė jis.

Rusų klasiko M.Gorkio pjesė „Vasarotojai“ pasakoja apie inteligentus, iš liaudies kilusius „skalbėjų, virėjų vaikus“ ir jų miesčioniškos, vartotojiškos psichologijos kritiką. Pjesės pavadinimas nurodo ir veikėjų psichologinę nuostatą, jų norą „pailsėti“.

Premjeros metu scenoje pasirodys Andrius Kaniava, Viola Klimčiauskaitė, Dalius Skamarakas, Aldona Vilutytė, Vaidotas Žitkus, Marija Korenkaitė, Ieva Stundžytė, Justas Tertelis, kviestiniai aktoriai: Dainius Gavenonis, Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, Darius Meškauskas, Rasa Samuolytė, Ainis Storpištis, Tomas Žaibus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius