Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunimo teatras į Vilnių atsiveža tris gyvenimus

Viena įdomiausių ir perspektyviausių Lietuvos teatro trupių – Klaipėdos jaunimo teatras – žiūrovus toliau stebina savo produktyvumu ir kūrybingumu. Praėjusiais metais už spektaklį „Paukštyno bendrabutis“ Dalios Tamulevičiūtės premija apdovanoti kūrėjai, šiuos metus pasitiko sunkiai sutalpindami klaipėdiečius, norinčius išvysti naujus šio teatro spektaklius.
Batų istorijos
Batų istorijos / Klaipėdos jaunimo teatro nuotr.

„Batai“, „Sudie, idiotai!“ ir „Kita mokykla“ – trys Klaipėdos jaunimo teatro spektakliai, tęsiantys užsibrėžtą tikslą atverti žiūrovams naująją lietuvišką dramaturgiją ir supažindinti juos su bežodžio teatro galimybėmis.

Šių pastatymų režisierius Valentinas Masalskis teigia, kad trys naujausi teatro spektakliai yra tarsi trys skirtingi gyvenimai, verčiantys žiūrovą, ypač, jaunąjį, mąstyti apie tai, koks yra jo paties gyvenimas ir kas už jį atsakingas.

Sudie, idiotai
Sudie, idiotai

Pasak Klaipėdos jaunimo teatro vadovo, spektaklyje „Kita mokykla“, pastatytame pagal dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesę, nagrinėjama mokymo ir mokymosi tema, didelį dėmesį skiriant mažų mokyklų uždarymo problemai.

„Šį spektaklį kūrėme klausydamiesi diskusijų, kad šiandieninė mokykla privalo keistis. Kad ji turi būti kitokia. Jei taip, tuomet kokia? Kas ją turi keisti? Kuris kelias yra teisingas? Nuo ko reikia pradėti? Apie tai ir yra šis mūsų spektaklis“, – pasakoja režisierius.

Klaipėdos jaunimo teatro nuotr./Kita mokykla
Klaipėdos jaunimo teatro nuotr./Kita mokykla

Panaši tema gvildenama ir spektaklyje „Sudie, idiotai!”, pastatytame pagal aktoriaus ir dramaturgo Justo Tertelio pjesę. Tai istorija apie jauną žmogų, ieškantį savojo kelio. Šiame kelyje – daug išgyvenimų, nenorėjimo taikytis su kitų sukurtomis taisyklėmis.

Mūsų batai žino, kur ir kodėl ėjome, kada sustojome apsidairyti, kokie buvo mūsų gyvenimo žingsniai. Spektaklyje batus išgirsime ir pamatysime kaip atskirus personažus.

„Kas nutinka, kai jaunas žmogus praranda viltį? Kai jis nusivilia suaugusiais ir, svarbiausia, savo mokytojais? Visa tai vyksta ne scenoje. Visa tai – mūsų aplinkoje. Mūsų gyvenimuose“, – sako V.Masalskis.

Trečiasis į Vilnių atvežamas spektaklis „Batai“ pristato kitą Klaipėdos jaunimo teatro kryptį – dainavimą, muzikavimą, šokį. Spektaklyje žiūrovai išvys daug judesio, rimto ir aktorių pastangos papasakoti istoriją be žodžių.

„Mūsų batai žino, kur ir kodėl ėjome, kada sustojome apsidairyti, kokie buvo mūsų gyvenimo žingsniai. Spektaklyje batus išgirsime ir pamatysime kaip atskirus personažus. Kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės dėka, dainuodami ir kitaip muzikuodami aktoriai kurs išraiškingus siužetus, žiūrovui leisdami patirti, kaip toli keliauja žmogaus vaizduotė, kaip toli nuveda tie batai. Be to, viena spektaklio dalių – savitai interpretuojamos lietuvių liaudies dainos, leidžiančios patirti archajiško skambesio galią“, – pasakoja režisierius.

D.Matvejevo nuotr./Mindaugas Nastaravičius ir Valentinas Masalskis
D.Matvejevo nuotr./Mindaugas Nastaravičius ir Valentinas Masalskis

Klaipėdos jaunimo teatro spektakliai Vilniuje: „Batai“ – vasario 18 dieną, 18.30 val. „Menų spaustuvėje“; „Kita mokykla“ – vasario 19 dieną, 18.30 val. „Menų spaustuvėje“; „Sudie, idiotai“ – vasario 26 dieną, 18.30 val. „Lėlės“ teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius