Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontroversiškos komedijos publika skilo į dvi stovyklas

Artėjant birželio 9 d., kuomet paskutinį kartą šį sezoną publikai bus pristatytas naujausias Vilniaus mažojo teatro pastatymas „Amfitrionas“, spektaklio publika, regis, skilo į dvi priešingas stovyklas.
„Amfitrionas“
„Amfitrionas“ / Kamile Žickytė

Nuo susižavėjimo iki didžiausio pasipiktinimo, nuo grožėjimosi efektingu ir konceptualiu scenovaizdžiu iki pasibjaurėjimo spektaklio atvirumu – tokios įvairiaspalvės buvo žiūrovų, susirinkusių į Artūro Areimos spektaklio „Amfitrionas“ premjerą, reakcijos. Vieni piktinosi, kad spektaklis galbūt neatitinka įprastų situacijų komedijos taisyklių, kiti džiaugėsi sulaukę subtiliu, intelektualiu humoru trykštančio pastatymo.

Anot vieną pagrindinių vaidmenų spektaklyje kuriančios aktorės Agnės Šataitės, „Amfitrionas“ nėra komedija siaurąja prasme. Tas, kuris tenori lengvabūdiškai pakikenti, čia neras, ko ieško. Beje, juk A. Čechovas savo „Žuvėdrą“ taip pat vadino komedija. „Amfitriono“ komiškumas slypi groteske, farse, aktorių vaidyboje. Tai – minties komedija, šalia kurios įvyksta ir drama, ir netgi tragedija. O jei mes nemokame juoktis, kartais net iš pačių tragiškiausių situacijų, tai yra mūsų visų problema“.

Spektaklio režisierius A. Areima spektaklį vadina ode meilužiui, jausmų atgimimu, vaistu ar nuodu, pažadinančiu ir atgaivinančiu aistrą, sujudinančiu nusistovėjusius santykius, aptingusius jausmus. Pasak režisieriaus, „ir šeimoje, ir visuomenėje, ir teatre mes turime būti laisvi, gyvybingi ir fantazuojantys. Apie tai ir noriu kalbėti statydamas „Amfitrioną“ – apie vaizduotę, laisvę jausti ir mąstyti.

Jaunas režisierius A. Areima išmoningais klasikinės dramaturgijos pastatymais pelnė Vilniaus ir Kauno teatrų publikos simpatijas ir sulaukė profesionalių scenos meno vertintojų pripažinimo. Per pastaruosius dvejus metus jo spektaklių pavadinimai net du kartus nuskambėjo skelbiant prestižinių „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimų laureatus ir dar keturis kartus pasirodė nominantų sąrašuose. 

Naujausioje VMT premjeroje vaidina gausi talentingų jaunųjų aktorių komanda: spektaklyje „Amfitrionas“ vaidina aktoriai Tomas Rinkūnas, Tadas Grynas, Agnė Šataitė, Martynas Nedzinskas ir kt. Spektaklio scenovaizdį ir kostiumus kūrė dizainerė Agnė Kuzmickaitė.

Spektaklis rodomas birželio 9 d. 18:30 val. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (Gedimino pr. 22).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius