-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lina Rastokaitė: Mano svajonių teatre turi būti ir vaidinama, ir dainuojama

Žymi aktorė bei televizijos šou projektų dalyvė ir nugalėtoja Lina Rastokaitė gruodžio 13 dieną Vilniuje, „House of Puglu“ teatre persikūnys į Mariją, vidutinio amžiaus, saviironijos kupiną asmenybę. Čia vyks Sergėjaus Paciuko režisuotas monospektaklis „I love you, Maria“.
Lina Rastokaitė
Lina Rastokaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Lina Rastokaitė

Prieš spektaklį žymi aktorė su 15min.lt skaitytojais pasidalijo mintimis apie savo svajonių teatrą, atskleidė jos įkūnytos Marijos charakterio subtilybes ir palietė savižudybės temą: „Visada yra išėjimas“, – tvirtai sako Lina.

– Šiuo metu netyla kalbos apie Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įvykusią tragediją. Kaip pati vertintumėte šią situaciją iš profesinės pusės – ar tikrai būsimųjų aktorių duona tokia sunki?

– Sunku atsakyti, kiekvienas toks atvejis yra unikalus. Žinoma, labai gaila, kad taip atsitiko, bet... visada yra išėjimas. Visada. O dėl aktoriaus duonos – kai patinka vaidmuo, geras kolektyvas – duona lengva. Kada ne, tuomet prasideda problemos. Tačiau manau, kad visiems taip, visose srityse, ne tik teatre.

– Siekėte tapti aktore, įstojote į režisūrą, vėliau laimėjote „Muzikinę kaukę“. Kurioje srityje pati jaučiatės stipriausiai?

– Kai įstojau į režisūrą, ant lapelio reikėjo aprašyti savo svajonių teatrą. Įsivaizdavau, kad jame bus dainuojama ir vaidinama! Taip ir išėjo – dainuoju, vaidinu, tik režisūra dar neužsiimu. Kaip man patinka geri miuziklai! Gaila, kad Lietuvoje jie nėra tokie populiarūs ir stato jų palyginti labai mažai.

– Gruodžio 13 vaidinsite monospektaklyje „I love you, Maria“. Kiek šis vaidmuo artimas Jums pačiai?

– Spektakliui jau berods treji ar ketveri metai. Kai susipažinau su režisieriumi Sergėjumi Paciuku, jis akcentavo: „Lina, pamatysi, su laiku šis monospektaklis visada kis, jis visada bus kitoks“. Ir išties, jis auga ir bręsta kartu su manimi. Ir ta Marija nuolat keičiasi. Sakoma, kad lėlininkų lėlės atgyja ir pradeda gyventi būtent jų rankose. O man šiuo atveju, atvirkščiai: rodos, kad pati Marija atveria ir parodo man daugiau savo gyvenimo, kad ir koks paradoksalus ir tragikomiškas jis būtų.

– Spektaklis vyks naujai įsikūrusiame teatre „House of Puglu“. Kaip atradote šią erdvę? Panašu, kad spektakliams renkatės mažas erdves. Siekiate intymumo su publika?

– Oi, ši erdvė tiesiog puiki monospektakliui. Tas intymumas... Juk Žiūrovas visai arti! Tikiuosi, tiek aš, tiek mano Marija bus išgirsta, nes.... Marijai jau labai reikia pasikalbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius