Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M. K. Čiurlionio mokyklos „Šokio teatro“ vaikai pristato dviejų dalių šokio spektaklį

Būsimosios klasikinio baleto žvaigždės ir augantys modernaus šokio talentai suvienijo pajėgas ir šeštadienį žiūrovus kviečia į Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos „Šokio teatro” dviejų dalių pasirodymą. Pirmojoje dalyje – žiūrovų ypač mylimas šokio spektaklis „Metų laikai”, pastatytas pagal A. Vivaldi muziką. Antrojoje šokio šventės dalyje – paskutinis premjerinis L.Minkaus baleto ,,Paquita‘‘ divertismentas, paruoštas kartu su režisieriumi-baletmeisteriu Petru Skirmantu..
IMG_1195
IMG_1195 / Pijaus Girdziušo nuotr.

„Reikia pripažinti, kad rengiant šiuos pasirodymus vaikai gavo išties sudėtingų užduočių, kurios šiek tiek viršija jų amžiaus galimybes, tačiau su iššūkiu susidorojo puikiai. Savo energija, nuoširdumu ir atsidavimu scenai jaunieji artistai gali drąsiai varžytis su šokio profesionalais”, – sako „Metų laikų“ choreografiją sukūrusi profesionali šokėja ir M. K. Čiurlionio menų mokyklos dėstytoja Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

Menų mokyklos šokėjai – ne tik šio spektaklio atlikėjai. Gavę nedideles choreografines užduotis, jie patys kūrė mizanscenas, repetavo savo sugalvotus judesius, kurie buvo perkelti į sceną.

„Spektaklio „Metų laikai” choreografinis, režisūrinis, scenografinis sprendimai – konceptualūs, surastas optimalus būdas pristatyti visų amžiaus grupių mokyklos mokinius, papildant metų ciklo motyvą žmogaus augimo ir brendimo tema”, – jaunųjų artistų pastangas palankiai vertina menotyrininkas, šokio istorikas ir kritikas Helmutas Šabasevičius.

„Metų laikų” meninio pasakojimo kūrybinis sprendimas kiek netikėtas – metų tėkmė scenoje gretinama su moters gyvenimu: maža mergytė virsta mergele viliokle, patirtį kaupiančia motina ir galiausiai – pasaulio paslaptis pažinusia žiniuone ragana.

Klasikinio šokio šedevras „Paquita” – jaunos čigonaitės istorija – buvo repetuojamas pagal šimtmečius išlaikomas tradicijas. Žiūrovai turės progą išvysti gražiausių spektaklio kompozicijų rinkinį: polonezą, mazurką, pa de trois ir didįjį grand pas, atskleidžiančius klasikinio šokio technikos grožį, judesių įvairumą ir eleganciją. Divertismente dalyvauja dešimtys šokėjų – solistai ir kordebaletas. Pirmasis ,,Paquitos‘‘ spektaklis buvo parodytas Paryžiaus Operoje 1846 m. – sulaukęs didelės sėkmės, spektaklis greitai apkeliavo daugybę garsių scenų visame pasaulyje.
 
Spektakliuose šoka 6-13 kl. mokiniai ir mokyklos alumnai – dabar jau LNOBT teatro artistai. Spektakliai bus rodomi tris kartus: 2014 m. vasario 22 d., kovo 29 ir balandžio 11 d. 18 val. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre (T. Kosčiuškos g. 11, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius