Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvė kviečia vaikus tapti aktoriais, dailininkais ir net apšvietėjais!

Menų spaustuvė, nusprendusi antrąją sausio savaitę visas savo erdves atiduoti vaikams, pasistengė, kad šią kelionę į teatrą jie prisimintų ilgai. Sausio 12–16 dienomis per renginį „Kitoks teatras vaikams“ čia bus ne tik puikūs spektakliai mažiesiems teatralams, bet ir daug visko prieš, po ir „aplink“ juos.
Kitoks teatras vaikams
Kitoks teatras vaikams. / Organizatorių nuotr.

Dėl to šis teatras ir yra kitoks: vaikai, jų tėvai, draugai ar mokytojai ne tik įeis, pažiūrės spektaklį ir skubės namo. Penkias dienas sostinės Šiltadaržio gatvėje įsikūrusioje Menų spaustuvėje vaikai galės susidraugauti su aktoriais, šokėjais ir kitais jiems kuriančiais menininkais.

Visos renginyje dalyvaujančios teatro trupės – Saulės Degutytės ir jos bendraminčių „Stalo teatras“, Keistuolių teatro „atžalos“ iš „Atviro rato“, linksmuoliai iš „Trupės liūdi“, taip pat visa Menų spaustuvės komanda ir smagus savanorių būrys prieš arba po spektaklių surengs specialius užsiėmimus su savo žiūrovais – kvies kartu dainuoti, šokti, vaidinti, piešti, lipdyti ar tiesiog pasikalbėti.

Po spektaklio „Pasaulio sutvėrimas“ (sausio 12 d. 11 val.) teatro „Dansema“ komanda kvies savo mažuosius žiūrovus, jų tėvus ir mokytojus pasikalbėti – apie tai, ką matė, ką suprato, ko nesuprato, kas galėtų būti kitaip. Garbinga publika galės ne tik užduoti klausimus, bet ir pateikti siūlymus. Po spektaklio „O kas čia?“ (sausio 13 d. 11 val.) visi žiūrovai kartu su šokėjais galės išbandyti scenoje matytus judesius.

Stalo teatras prieš spektaklį „Avinėlio kelionė“ (sausio 12 d. 16 val.) kvies vaikus į kūrybines dirbtuves. Iš vilnos, siūlų, medžiagų ir kitokių priemonių mažieji žiūrovai pasigamins po savo Avinėlį. Prieš spektaklį „Peliukas gitaroje“ (sausio 14 d. 11 val.) „Stalo teatras“ surinks žiūrovus į dirbtuves ir „grotuves“. Vaikai gros gitaromis ir iš servetėlių kurs viską, ką tik panorės. Prieš „Gandro dovaną“ (sausio 14 d. 16 val.) bus galima piešti, gaminti ir visaip garbinti gražiausius Lietuvos paukščius - gandrus. O prieš spektaklį „Eglė žalčių karalienė“ (sausio 16 d. 14 val.) vyks lipdymo iš plastilino dirbtuvėlės, kur mažieji žiūrovai prisilipdys žalčių, karietų ir visko, ko tik reikės Eglei.

Po „Trupės liūdi“ spektaklio „Baltoji stirna“ (sausio 13 d. 16 val.) žiūrovai turės galimybę sukurti savo spektaklio versiją. Publika kartu su aktoriais suvaidins kai kurias „Baltosios stirnos“ scenas, kurios galbūt nuspalvins spektaklį kitomis spalvomis ir jo siužetą pakreips netikėta linkme.

Po „Atviro rato“ spektaklio „Senelės pasaka“ (sausio 15 d. 12 val.) aktoriai surengs muzikines pamokėles, per kurias išmokys keleto dainelių iš spektaklio. „DiViDuko“ (sausio 15 d. 16 val.) žiūrovai taip pat nesiskirstys, vos pasibaigus veiksmui – jie galės ne tik mokytis dainų, bet ir išbandyti elektroninius būgnus!

Spektaklio „Neklausinėk, Julyte!” (sausio 16 d. 12 val.) publika neskubės namo, nes galės pažaisti su pačia Julyte, jos draugu Pauliumi ir tėvais. Ir jie turbūt visai neprieštaraus, jeigu Julytė nuspręs kažko paklausinėti.

Porą Menų spaustuvės „kampų“ užims ir Rimo Valeikio humanistinė meno mokykla „Baltas lapas“ – čia vyks įvairūs dailės užsiėmimai su meškiuku Anzelmu ir mokyklos pedagogais.

Taip pat bus rengiamos ekskursijos po Menų spaustuvę – vaikai galės pamatyti tai, ko nematė dauguma suaugusiųjų žiūrovų. Jie pateks ten, kur grimuojasi aktoriai, galės pavaikščioti slaptais scenos technikų koridoriais, stebėti, kaip montuojamos dekoracijos ar apšvietimas, netgi bus palydėti į paslaptingiausią vietą – operatorinę, kur galbūt galės paspausti vieną kitą mygtuką...

Per penkias dienas bus parodyta dešimt spektaklių įvairaus amžiaus vaikams. „Kitoks teatras vaikams“ laukia ir vos vienerių sulaukusių mažylių, kuriuos į teatrą reikia ne tiek vesti, kiek nešti, ir visiškai savarankiškų, bet dar pasiduodančių teatro magijai paauglių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius