-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Menų spaustuvėje spektaklis „Batraištis“ atskleis skirtingus meilės supratimus

Paskutinį kartą šiais metais ketvirtadienį, gruodžio 2 dieną, 19 val., režisierius Kirilas Glušajevas su komanda kviečia į jauną ir šviesų spektaklį „Batraištis (arba Mylėjau, Myliu, Mylėsiu…)“.
Spektaklio „Batraištis“ akimirkos
Spektaklio „Batraištis“ akimirkos / Martyno Siruso/adfoto nuotr.

Išbandęs tokias erdves kaip Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Mokomasis teatras bei Vilniaus valstybinio Mažojo teatro scena, „Batraištis“ pagaliau rado savo namus Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Spektaklyje pasirodo daug aktorių, gerai pažįstamų tiek teatro publikai, tiek televizijos žiūrovams. Tai – buvę režisieriaus Rimo Tumino kurso studentai Tomas Stirna, Martynas Nedzinskas, Miglė Polikevičiūtė, Tomas Kliukas, Tomas Rinkūnas, Gabrielė Tuminaitė, Daumantas Ciunis ir Violeta Valatkaitė. Juos galima išvysti įvairiuose Lietuvos teatruose nuo Vilniaus iki Klaipėdos, televizijos serialuose nuo 18 iki 22 valandos. Ir nors spektaklio „Batraištis“ režisierius yra K. Glušajevas, ne vienas minėtų aktorių taip pat yra išbandęs savo jėgas režisieriaus kėdėje.

„Batraištis“ – bene vienintelė proga pamatyti didžiąją R. Tumino išugdytos aktorių kartos dalį drauge ant scenos. O susirenka jie papasakoti apie troškimą būti mylimais ir skirtingus tos meilės supratimus. Nes visus gyvenimo malonumus siekianti išbandyti motina, ko gero, meilę vertina pagal kitus kriterijus, nei pirmą kartą įsimylėjęs naivus mielas berniukas. Personažai, nors ir atpažįstami, nėra šabloniški. Kiekvienas pateikia labai individualią pasaulio pajautą, todėl spektaklyje neišvengiama ironija, nulemta personažų interesų ir charakterių susikirtimų.

Lengvai, šmaikščiai ir drauge jautriai kalbėti apie rimtus, kartais ir skaudžius dalykus – tokį uždavinį K. Glušajevo komanda neabejotinai įvykdo. Nors kalbama apie tai, kas labai žmoniška ir daugeliui kone kasdieniška, moralizuojančio tono čia nėra ir jokia konkreti išeitis nesiūloma. Toks spektaklis griauna abejingumo sienas ir ragina mylėti bei siekti meilės atvira širdimi ir nebijoti būti laisvu nuo stereotipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius