Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionaliniame Kauno dramos teatre – tarptautinė psichodramos konferencija

Rugpjūčio 19-21 d. Lietuvos psichodramos draugija kviečia į tarptautinį psichodramos renginį – „9-ąsias Baltijos Moreno dienas“, kurios vyks Nacionaliniame Kauno dramos teatre.
Moreno dienos Klaipėdoje
Moreno dienos Klaipėdoje

Tai jau 16-tus metus skaičiuojantis tradicinis tarptautinis renginys, kas porą metų organizuojamas vis kitoje Baltijos šalyje (Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje). Konferencijos pavadinimas kilęs nuo psichodramos metodo kūrėjo Jacobo L.Moreno pavardės.

„Labai džiaugiuosi, kad šiais metais į renginį atvyksta net 15 garsių psichodramos profesionalų iš skirtingų Europos šalių ir netgi Australijos. Neabejoju, kad užsiėmimai su jais bus reikšmingas patyrimas tiek psichodramos specialistams, tiek smalsuoliams, norintiems daugiau sužinoti apie šį metodą. Esu be galo pamaloninta, kad šis renginys vyks būtent Nacionaliniame Kauno dramos teatre, mano antruosiuose namuose, kuriuose leidžiu jau 22-ąjį sezoną. Esu dėkinga teatro generaliniam direktoriui Egidijui Stancikui už magiškas ir paslaptingas erdves, taip tinkančias psichodramai, juk šis metodas naudoja nemažai teatro elementų, jame jaučiama daug teatrinės dvasios“, – teigia Lietuvos psichodramos draugijos prezidentė, psichodramos terapeutė, teatro, kino ir televizijos aktorė Daiva Rudokaitė.

Moreno dienos Klaipėdoje
Moreno dienos Klaipėdoje

Psichodrama yra individualios ir grupinės psichoterapijos sistema, naudojanti veiksmo metodus vidinio pasaulio tyrinėjimui. J.L.Moreno darė prielaidą, kad kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo amžiaus, turi natūralų sugebėjimą žaisti ir vaidinti. Atlikdamas įvairius vaidmenis, žmogus gali eksperimentuoti su realiais ir nerealiais vaidmenimis, kūrybiškai spręsti savo problemas ir konfliktus. Vaidinant įvairias situacijas, ugdomas kūrybiškumas, mezgami emociniai ryšiai su kitais grupės dalyviais.

Šios konferencijos erdvė – labai plati. Čia susitinka psichodramos profesionalai, kurie dalinasi savo patirtimi, atradimais, naujais psichodramos metodais ir taikymo galimybėmis, o taip pat šį metodą išbando besidomintys savęs pažinimu ir įvairiais pažinimo būdais.

Šių metų konferencijos tema – „Laikas paslaptims“, todėl neatsitiktinai užsiėmimų vadovai dalyvius kvies stabtelti ir susitikti su savo paslaptimis, atverti sielos kerteles, prie jų prisiliesti.

Lietuvoje ši konferencija organizuojama jau trečiąjį kartą. Dvi pirmosios vyko pajūryje, Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius