Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas „Atviro rato“ sezonas: nauji vardai, naujos kūrybinės ir geografinės trajektorijos

Rugsėjo 17 d. Justo Tertelio monospektakliu PRA (režisierius Aidas Giniotis), liudijančiu visą tiesą apie teatrą ir aktorius, prasidės šeštasis teatro „Atviras ratas“ kūrybinis sezonas. Neįprastas, kitoks ir gal kiek netikėtas – tiek žiūrovams, tiek ir patiems aktoriams.
„Atviras ratas“ Vienoje
„Atviras ratas“ Vienoje / „Atviras ratas“ archyvo nuotr.

Rugsėjo 22 d. penktuosius gyvavimo metus minėsiantis „Atviras ratas“ šį sezoną pasitinka darbščiomis, kūrybingomis ir tarptautinėmis nuotaikomis – net aštuoni teatro aktoriai (Eimantas Bareikis, Agnė Kaktaitė, Giedrius Kiela, Vytautas Leistrumas, Vesta Šumilovaitė, Jonas Šarkus, Judita Urnikytė, Benita Vasauskaitė) jau trečia savaitė repetuoja Austrijos sostinėje Vienoje, teatre vaikams ir jaunimui „Dschungle Wien“. Ten kartu su šio teatro įkūrėju, austrų režisieriumi Stephanu Rablu kuria spektaklį jaunimui „The Looser‘s club“ („Nevykėlių klubas“).

2009 m. rudenį užsimezgę kūrybiniai ryšiai su šiuo režisieriumi realizuosis sceniniais pasakojimais apie aštuonių skirtingo amžiaus (nuo 14 iki 18 metų) ir skirtingų charakterių paauglių gyvenimą, jų patiriamas baimes, nusivylimus, apie tas pačias svajones ir norus, kuriuos jie gali pamėginti įgyvendinti drauge grodami grupėje „The Looser‘s club“.

„Muzika – yra vienijantis veiksnys, jėga, suteikianti galios išbūti, galios pasitikėti kitais ir patikėti, kad vieną dieną paauglystė baigsis“, – sako spektaklio kūrybinė grupė, pastatymui pati kūrusi ir dramaturginius, ir muzikinius tekstus.

Pirmąkart šį spektaklį, kuris vaidinamas anglų kalba, žiūrovai galės išvysti rugsėjo 23 d. „Szene Bunte Wӓhnen“ festivalyje, vykstančiame Horno mieste. Nuo 1991 m. vykstantis festivalis šiuo metu yra vienas didžiausių kultūrinių renginių Žemutinėje Austrijoje, pristatantis plačią teatro ir šiuolaikinio šokio panoramą. Po pasirodymo šiame festivalyje, „The Looser‘s club“ rugsėjo 27-30 dienomis bus rodomas Austrijos sostinės „Dschungle Wien“ teatre.

Ši koprodukcija su austrų teatru yra pirmas tokio pobūdžio spektaklis plačiai po pasaulį keliaujančio „Atviro rato“ istorijoje. Taip pat tai pirmas kartas, kai su aktorių trupe dirba kviestinis režisierius. „Tai įneša naujų kūrybinių impulsų ir naujos patirties, nes kūrybinis principas mums yra naujas ir nepažįstamas, gal kiek neįprastas.“ – tvirtina Vienoje repetuojantys „Atviro rato“ aktoriai.

Užsieninė premjera ir tarptautinė patirtis neturėtų atitraukti aktorių ir iš Lietuvos žemės. Šį rudenį naują spektaklį „Atvirame rate“ statys režisierius Aidas Giniotis. „Tai bus „Atviro rato“ kūrybiniu principu kuriamas spektaklis apie mus ir seniau gyvenusius žmones, apie keistus likimo vingius, persipynimus ir siužetus.“ – sako režisierius Aidas Giniotis, kurio spektaklio „Lietaus žemė“ premjera numatoma lapkričio mėnesio antrojoje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius