-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No Theatre“ naujame sezone – grožio industrijos siaubas ir Jurgos Šeduikytės debiutas, svarbesnis už Džiuljetos vaidmenį

Netradicinius teatro įvykius kuriantis jaunosios kartos režisierius Vidas Bareikis su bendraminčių „No Theatre“ trupe žiūrovams žada įdomų rudenį. Naująjį teatro sezoną rugsėjo 17 d. „No Theatre“ pradės nauju spektakliu-apdovanojimais „No Awards“, o spalio 8 d. pakvies į antrąją premjerą „Nematomi monstrai“, kuri atskleis kiekvieno žmogaus norą būti mylimam.
Spektaklio „Nematomi monstrai“ pristatymas
Spektaklio „Nematomi monstrai“ pristatymas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„No Theatre“ judėjimo nariai vasarą leidžia, repetuodami „Audiovizualinių menų inkubatoriuje“. Čia, ruošdamiesi premjerai „Nematomi monstrai“ pagal rašytojo Ch.Palahniuko romaną, menininkai sugalvojo ir antrą spektaklį, kuriuo ir pradės jau ketvirtąjį savo teatro sezoną.

„Sezoną pradėsime fiktyvių apdovanojimų forma sukurtu vaidinimu, kuriame aktoriai gaus neegzistuojantį apdovanojimą ir sakys padėkos kalbą. Per vasarą gimė daug įdomių, asmeninių tekstų – šis darbas man be galo keistas ir žavus, kurio pats labai laukiu“, – prisipažino V.Bareikis. – Tačiau sezono esminis įvykis – „Nematomų monstrų“ premjera, kuri bus tam tikras moterų benefisas. Tai lyg atsakas pernai metų skandaliukui, kai „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimuose nebuvo įvertintos moterys aktorės. Po šios premjeros spjaučiau į veidą tam, kuris pasakytų, kad per sezoną nebuvo gerų moterų vaidmenų!“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vidas Bareikis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vidas Bareikis

Būsimoji premjera, anot menininko, taip pat bus atsvara praėjusiame sezone V.Bareikio Valstybiniame jaunimo teatre pastatytam vyriška energija pulsuojančiai spektakliui „Kovos klubas“ pagal to paties rašytojo kūrybą.

„Simboliška, kad „Kovos klubas“ kritikavo vartotojų visuomenę ir visokias „ikeas“, o šiandien, kai pristatome naują premjerą, visai greta atidaroma tikra „Ikea“. Mūsų spektakliai pranašiški, – šypsojosi režisierius. – Spektaklyje „Nematomi monstrai“ daug kalbama apie savęs sukūrimą, padedant aukštajai madai, plastinei chirurgijai ar net ryžtantis lyties keitimo operacijai. O pagrindinis visų šių pokyčių tikslas – kad tave mylėtų. „Jei nori, pasikeisiu nosį, išsilyginsiu raukšles, pasididinsiu krūtinę, net iš moters tapsiu vyru – tik tu mane mylėk!“

„No Theatre“, pateisindamas judėjimo vardą, šį sezoną juda toliau ir būsimą premjerą pristatys naujoje erdvėje – Teatro arenoje, Vilniuje. Žiūrovai prieš akis išvys ilgą podiumą ir užkulisius, kuriuose vyks modelių pasiruošimas pasirodymui. Visos scenos bus filmuojamos ir tiesiogiai rodomos publikai – atvirame spektaklyje teatras ir kinas sudarys sėkmingą sąjungą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Spektaklio Nematomi monstrai pristatymas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Spektaklio „Nematomi monstrai“ pristatymas

Spektaklyje „Nematomi monstrai“, be ištikimų „No Theatre“ aktorių – Elzės Gudavičiūtės, Eglės Špokaitės, Emilijos Latėnaitės-Beliauskienės, pasirodys ir debiutuojančios artistės. Iki šiol tik aktyviai sekusi „No Theatre“ veiklą, prie trupės prisijungė V.Bareikio žmona Jurga Šeduikytė ir jo M.K.Čiurlionio mokyklos laikų bendramokslė balerina Simona Paciukonytė.

„Mano svajonė buvo vaidinti teatre. O šis vaidmuo man – didesnis iššūkis nei Džiuljetos, – prisipažino J.Šeduikytė. – Perskaičius šį romaną, mane sunervino jo finalas. Tačiau vėliau supratau, kad tai dalis ir mano istorijos. Kai esi viešas asmuo, žmonės pasideda tave ant pjedestalo ir tau sunku būti nuoširdžiam ant scenos. Po televizijos projekto laimėjimo, jauni žmonės kelis mėnesius galvoja, kad yra labai svarbūs, o po to jiems reikia psichologo pagalbos, kai įsisąmonina, kad jie – niekam nereikalingi. Pagyvenusi Maskvoje, dabar galiu ir į savo gyvenimą pažiūrėti iš šono.“

J.Šeduikytė kartu su E.Gudavičiūte spektaklyje įkūnija sėkmingą manekenę, kuri po nelaimingo atsitikimo netenka apatinio žandikaulio ir visi žmonės nuo jos nusišalina. J.Šeduikytė vaidina heroję sėkmės viršūnėje, dalyvaujančią reikšmingose fotosesijose, o E.Gudavičiūtei teko išbandymas sukurti vaidmenį... be teksto ir veido.

VIDEO: Spektaklio nematomi monstrai" ištrauka

„Vaidinsiu tik akimis“, – šyptelėjo apdovanojimais jau įvertinta jauna aktorė.

Tuo tarpu S.Paciukonytė savo personažą pavadino „vaikščiojančia pakaba“. „Iš tiesų šio personažo knygoje nebuvo, bet pagalvojau, kad spektaklyje galėtų atsirasti bevardė manekenė-simbolis, kuri pasiekia svajonę ir tampa „Niam niam“ užkandėlės reklamos veidu“, – išdavė V.Bareikis.

Jaunuosius menininkus apie mados pasaulio užkulisius konsultuoja šios industrijos vilkė – modelių agentūros vadovė Renata Mikailionytė.

„Ji nuolat čia atvažiuoja, bendrauja su merginomis, dalijasi patirtimi. Deja, daugelis dalykų, aprašytų šioje knygoje, anot Renatos, yra tiesa...“ – apgailestavo režisierius.

Laisvę savo fantazijai, kuriant spektakliui kostiumus, davė ištikima V.Bareikio bendražygė Liuka Songailaitė, kuriai, anot režisieriaus, ši medžiaga „leis išsitaškyti“.

„No Theatre“ kūrėjai tikino, kad į būsimą premjerą būtinai pakvies ne tik savo gerbėjus bei ištikimus žiūrovus, bet ir Lietuvos mados pasaulio atstovus.

„Bus labai įdomu išgirsti ir Juozo Statkevičiaus nuomonę“, – prisipažino V.Bareikis, toliau su komanda pasinėręs į kūrybingas repeticijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius