Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No theatre“ per performansą... sukapojo pianiną

Savaitgalį, likus savaitei iki „MR. FLUXUS“ spektaklio eskizo premjeros, Druskininkų teatro festivalio publikos laukė netikėtumas. Pasibaigus „Eglės“ sanatorijos salėje rodytam spektakliui, „No theatre“ kūrybinė komanda jau buvo pasiruošusi garsiojo Fluxus kūrinio „Fortepijono veiksmai“ atlikimui, kurį pirmą kartą Jurgis Mačiūnas ir kiti Fluxus judėjimo kūrėjai atliko Vokietijoje septinto dešimtmečio viduryje.
„No theatre“ atliko Fluxus kūrinį „Fortepijono veiksmai“
„No theatre“ atliko Fluxus kūrinį „Fortepijono veiksmai“ / "No Theatre" archyvo nuotr.

Tai labai savotiškas kūrinys, kurio metu, kaip teigė Jurgis Mačiūnas, „šis gana banalus ir per dešimtmečius nekintantis instrumentas išgauna dar negirdėtus garsus, o atlikimui naudojami paprasčiausi plaktukai, kirviai ir pjūklai“.

„Niekada negalvojau, kad kada nors stovėsiu su kirviu prie pianino. Pradžioje atrodo, kad yra barjeras, kurį sunku įveikti, tačiau vėliau supranti, kad šis kūrinys turi ir šviesiąją pusę – tai tarsi akistata su savo vidiniu žvėrimi. Garantuoju, kad kiekvienas norėtų tai pabandyti, o ar tai gerai, ar blogai, turi nuspręsti pats. Manau, ši akcija savotiškai atspindi iškreiptą žmonių suvokimą apie patį Fluxus, kuris dažnai smerkiamas, neįsiklausant į visą šio judėjimo filosofiją bei idėją, kurią puoselėjo Fluxus įkūrėjas Jurgis Mačiūnas“, – sakė Ainis ir Simonas Storpirščiai.

Nuo rugpjūčio 1-osios Druskinininkų teatro festivalio dėka mieste šurmuliuojanti teatro judėjimo „No theatre“ kompanija tapo žinoma ne tik teatro mėgėjams, bet ir paprastiems gatvėse sutiktiems poilsiautojams bei druskininkiečiams. Rengiant performansus, buvo aplankyta miesto turgavietė, paplūdimys ir kitos Druskininkų apylinkės. Visa komanda nekantriai laukia rugpjūčio 21- osios, kai galės pasidalinti trijų savaičių įspūdžiais bei pasiekimais, gyvenant Fluxus ritmu. „MR. FLUXUS“ kūrybinio proceso video ir foto dienoraščius galima sekti teatro judėjimo „No theatre“ socialinio tinklapio „facebook“ grupėje.

VIDEO: MR. FLUXUS fortepijono veiksmai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius