-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Operos ir baleto teatro trupė išvyko į Italiją

Šią savaitę Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Baleto trupė gastroliuoja Italijoje. Tik ką pradžiuginęs savo gerbėjus choreografiškai itin sudėtinga „Sniego karalienės“ premjera, LNOBT baletas pirmadienį, birželio 26 d., išvyko gastrolių į Katanijos Massimo Bellini teatrą.
Massimo Bellini teatras
Massimo Bellini teatras / LNOBT nuotr.

Viename svarbiausių Sicilijos teatrų LNOBT trupė rengia net 7 baleto gala koncertus (gegužės 27, 29, 30, 30, 31 ir birželio 1 d.). Juose šoka ryškiausi Lietuvos baleto solistai – Olga Konošenko, Anastasija Čumakova, Genadijus Žukovskis, Kristina Gudžiūnaitė, Romas Ceizaris, Inga Cibulskytė, Eligijus Butkus, Martynas Rimeikis, Stanislavas Semianiura, Greta Gylytė, Marius Miliauskas, Grytė Dirmaitė ir kiti. 

Gala koncerto programa sudaryta iš klasikinių ir šiuolaikinių baletų fragmentų. Italų publikai bus šokamos ištraukos iš Mariuso Petipa choreografijos pagrindu pastatytų baletų „Gulbių ežeras“, „Bajaderė“, „Miegančioji gražuolė“ ir „Žizel“, neoklasikinio „Spragtuko“ (choreografas Andrejus Melanjinas) bei šiuolaikinio baleto kalba grįstų „Tristano ir Izoldos“ (chor. Krzysztofas Pastoras) ir „Kopelijos“ (chor. Kirillas Simonovas). 

Dirigentas Robertas Šervenikas į Kataniją nuvyko kiek anksčiau, kad su Massimo Bellini teatro orkestru spėtų parepetuoti koncertui reikalingus numerius. Gastrolių išvakarėse buvo surengta spaudos konferencija, kurioje LNOBT Muzikos vadovas pristatė koncerto programą. Taip pat pažymėjo, kad jam buvo labai malonu dirbti su italų orkestru, tvyrojo puiki tarpusavio supratimo atmosfera. Dirigentas atsakė į italų žurnalistų klausimus: kiek žmonių dirba baleto trupėje, kiek iš jų yra solistų, ar turime savo baleto mokyklą, kokios Lietuvos baleto tradicijos. R. Šerveniko atsakymus – trupėje šokėjų yra 68, iš jų vedančiųjų solistų yra 8 – italai pakomentavo, kad jų mastais mūsų trupė yra gana didelė. Dirigentas turėjo galimybę ir trumpai nupasakoti Lietuvos nacionalinio baleto istoriją, prasidėjusią 1925 m., pristatyti dabartines Krzysztofo Pastoro vadovaujamos LNOBT baleto trupės repertuarines kryptis.

Grįžusi iš gastrolių Lietuvos baleto trupė birželio 4 d. pradės LNOBT vasaros sezoną su spektakliu „Žydrasis Dunojus“, birželio 8 d. šoks „Žizel“, 22 d. – baletą „Carmen“, o liepos 2 d. pristatys choreografinių miniatiūrų projekto „Kūrybinis impulsas III“ koncertą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius