Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkių aktorių monodramoje – monologai apie meilę

Šeštadienį Kauno kultūros centre „Tautos namai“ asociacija „Teatronas“ pristatys naują režisieriaus Gildo Aleksos spektaklį „Tik viena duota“.
Režisieriaus G.Aleksos režisuoti spektakliai, kuriuos įkūnija „Teatrono“ nariai, nėra skirti pramogai. Juose apsilankę žiūrovai skatinami mąstyti.
Režisieriaus G.Aleksos režisuoti spektakliai, kuriuos įkūnija „Teatrono“ nariai, nėra skirti pramogai. Juose apsilankę žiūrovai skatinami mąstyti. / Spektaklio akimirka
Temos: 1 Teatras

Penkių aktorių lūpomis pasakojama istorija atskleidžia, kas vyksta su žmogumi, kai jis lieka visiškai vienas.

„Pirmame plane, tarsi žaidimas, mistinis pasakojimas apie gyvenimą pagal keistas ir negirdėtas taisykles. Antrame – labai trapi istorija. Spektaklio eigoje supranti, kad personažai – tarsi išversti vidumi į išorę ir tiesiogiai vaizduoja savo vidinius pasaulius, o jų veiksmai ir kalba – mintis. Su aktoriais bandėme pavaizduoti tai, ką žmogus slepia nuo kitų. Tai – tikrasis „aš“, kuris atsiranda vienatvėje, nuolat mąstant“, – pasakojo spektaklį pagal savo paties pjesę pastatęs režisierius G.Aleksa.

Naujausią savo darbą jis vadina penkių žmonių monodrama. Nelogiškai skambantį apibūdinimą paaiškina pats režisierius: „Nors spektaklyje vaidina penki žmonės, kiekvienąsyk siužetą kuria tik vienas žmogus, kiti telieka tik kaip dekoracijos“.

Pasak jo, spektaklio personažams pagrindinė vertybė – gyvenimas. O nagrinėjamu objektu pasirinktas pats kontraversiškiausias jausmas – meilė. Prie ko ji priveda penkių žmonių vidinius pasaulius bus matoma akivaizdžiai. Tai atskleidžia ir personažų vardai: Mergina, kuri mylėjo (Monika Malakauskaitė), Vaikinas, kuris mylėjo (Jokūbas Bateika), Mergina, kuri myli (Agnė Auželytė), Mergina, kuri pavydėjo (Rūta Tamulevičiūtė), Vaikinas Tylenis (Šarūnas Masalskis).

Išvysti naujausią „Teatrono“ narių spektaklį bus galima šeštadienį, vasario 19 dieną, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius