-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjera vaikams: sniego karpiniai ir pasakos šešėlis

Vilniaus gatvėse karaliaujant sniegui, teatro „Lėlė“ scenoje, snaigių ir šešėlių apsuptyje, tirpsta paskutiniosios repeticijos ir Nijolės Indriūnaitės „Sniego karalienė“ pagal Hanso Christiano Anderseno pasakos motyvus virsta premjera. Paskutiniajam repeticijų periodui artėjant link pabaigos, netikėtai ir Lietuvoje prasidėjo žiema. Spektaklio kūrėjai juokauja, jog tai pati Sniego karalienė veržiasi iš pasakos į sceną, o iš pastarosios – į gatves.
Sniego karalienė. Imanto Preco nuotr.
Sniego karalienė. Imanto Preco nuotr.

Sniego karalienė išpuošė miestą jai artima scenografija, o jos ir teatro šešėlių kuriami vaizdai spektaklyje  mainosi tarsi vaizdas kaleidoskope. Naujausioji „Lėlės“ premjera – tai išskirtinai vizualus dailininkės Aušros Bagočiūnaitės-Paukštienės darbas. „Rodos, jog spektaklio vaizdai nunerti, susiuvinėti, išdygsniuoti pačios žiemos“ – mintimis po peržiūros dalijosi pirmieji į „Sniego karalienės“ pasaulį nosį įkišę žiūrovai.

Hanso Christiano Anderseno pasaka „Sniego karalienė" – vienas žymiausių danų pasakininko kūrinių, tapęs pasauline vaikų literatūros klasika. Pasak spektaklio režisierės Nijolės Indriūnaitės, pačią pasaką pavertusios spektaklio personažu, „anot A. de Saint-Exupéry, kiekvienas matomas daiktas yra langas į tai, kas nebėra tik daiktas. Tad ir pasaka yra tik langas į tai, kas jau nėra pasaka – tai langas į gyvenimą ir tikrovę. Pasaka – tai svajonių pasaulio dalis, dvasinė erdvė, net skausmas – tačiau visa tai ir yra gyvenimas. Suteikiantis galimybę egzistuoti pasakai, kad per ją būtų pamatytas ir pats“.

Spektaklio „Sniego karalienė“ premjera – vasario 1,2 dienomis 12val. Didžiojoje salėje. Bilietais prekiauja teatro kasa ir „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius