Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramunės Kudzmanaitės vadovaujama Vilniaus teatro grupė pristatys miuziklo žanrą

Kovo 8 ir balandžio 5 dienomis 18.30 val. Vilniaus mažajame teatre muzikinį spektaklį pagal F.G.Lorcos pjesę „Bernardos Albos namai“ pristato Vilniaus teatro grupė. Naują teatrinį judėjimą subūrė režisierė Ramunė Kudzmanaitė – teatro, kino režisierė, Vilniaus kolegijos Menų fakulteto dėstytoja, aukščiausių Lietuvos teatro apdovanojimų laureatė, daugelyje tarptautinių teatro festivalių rodytų spektaklių „Perkėla“, „Šarlotės“, „Stotis N. mieste“, „Tėvai ir kiaušiniai“ kūrėja.
Ramunė Kudzmanaitė
Ramunė Kudzmanaitė. / Martyno Siruso nuotr.

Režisierė R.Kudzmanaitė pagrindiniu postūmiu suburti Vilniaus teatro grupę įvardija tikėjimą jaunų teatro kūrėjų atvirumu, degimu šiuolaikiniu teatru.

„Dabarties teatre matau nuovargį ir aktorius, nebetikinčius savo misija ir darbu. Toks apsunkęs, pavargęs lietuviškas teatras... Dirbant su jaunimu, kuris pakeliui į profesiją, į teatrą, įkvepia jų energija, grožis, jėga, užsispyrimas, atvirumas pasauliui ir teatrui – tai, kas gyvybiškai reikalinga šiuolaikiniam teatrui ir ką jis baigia prarasti. Todėl ir susibūrėme į Vilniaus teatro grupę – siekdami išsaugoti tikėjimą, degimą, džiaugsmą gyvu, kuriančiu ir kintančiu teatru!“ – sakė idėjos autorė.

Vilniaus teatro grupė sieks tapti pilnaverte profesionalaus Lietuvos teatrinio pasaulio dalimi, atvira kūrybiniam bendradarbiavimui, progresyvioms idėjoms ir meniniams ieškojimams.

Pirmojo Vilniaus teatro grupės spektaklio „Bernardos Albos namai“ kūrėjai režisierė Ramunė Kudzmanaitė, choreografas Vytis Jankauskas ir scenografė Laura Luišaitytė kovo 8-osios proga visoms Lietuvos teatro mylėtojoms dovanoja puokštę iš beatodairiškos meilės, sukrečiančių aistrų ir pirmapradžių moters sielos paslapčių. Šiame Vilniaus teatro grupės pastatyme derinama vaidyba, šiuolaikinis šokis ir muzika: „Bernardos Albos namuose“ skambės J.P.Martini, E.Granados, S.De Luka, Z.Bize, J.Bock, I.Berlin ir A.Bird dainos ir muzika, priartinanti pastatymą prie Lietuvoje menkai tepažįstamo miuziklo žanro.

Pasak spektaklio režisierės ir Vilniaus teatro grupės vadovės R.Kudzmanaitės, „pasaulyje plačiai mėgiamas ir suprantamas muzikinio teatro žanras Lietuvoje yra daigelio stadijos. Ir teatralams, ir muzikams pavainikiu atrodantį žanrą Lietuvoje pristatyti ir įdiegti yra pasirengusi naujoji Vilniaus teatro grupė“. Vilniaus kolegijoje miuziklo artistus rengianti R.Kudzmanaitė naujajame pastatyme pasitelkė talentingiausias savo auklėtines.

Režisierę pasirinkti genialiąją F.G.Lorkos pjesę paskatino ir ganėtinai proziškos aplinkybės – 2010 metų miuziklo aktorių laidoje nebuvo nė vieno vaikino, todėl pasirinkta ir pjesė apie aštuonias motinos namie įkalintas dukteris. Spektaklyje su vaidyba ir šiuolaikiniu šokiu susipina ir gyvai atliekamos S. De Luca, J. Bock, I. Berlin, J.Bizet dainos, kurias paruošti merginoms padėjo solinio dainavimo dėstytojos Dalia Babilaitė ir Eglė Juozapaitienė. Scenografiją ir kostiumus spektakliui kūrė dailininkė Laura Luišaitytė.

Naujasis Vilniaus teatro grupės pastatymas „Bernardos Albos namai“ neatsitiktinai rodomas kovo 8-ąją. Suteikdamas progą žiūrovams pasigėrėti nebanaliu moteriškumo išaukštinimu, spektaklis muzikos, dramos, judesio vienovę paverčia gydančia versme sužvarbusiai šiuolaikinės moters sielai ir geriausia dovana visoms mylimoms moterims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius