-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisieriaus Oskaro Koršunovo „Mirandai“ Ispanijoje – ovacijų sprogimas

Režisieriaus Oskaro Koršunovo ir W.Shakespeare'o vardai skamba po žymiausius Ispanijos dienraščius. Prieš kelias dienas teatro festivalyje „Temporada Alta" Žironoje buvo parodytas naujausias O.Koršunovo spektaklis „Miranda" – inscenizacija pagal W.Shakespeare'o „Audrą" ir kitus jo kūrinius, nuo šiol sėkmingai suvaidintas jau trijuose užsienio festivaliuose ir daug dėmesio bei pagyrų sulaukęs ne tik iš vengrų, lenkų, bet dabar ir iš ispanų žiūrovų.
Žiūrovai O.Koršunovo spektaklio aktorius kvietė lenktis penkis kartus
Žiūrovai O.Koršunovo spektaklio aktorius kvietė lenktis penkis kartus / Organizatorių nuotr.

Dar prieš premjerą, kuri buvo numatyta spalio 14 dieną, ispanų žurnalistai nerimo: O.Koršunovui siuntė klausimus elektroniniu paštu, Barselonoje specialiai „Mirandai“ buvo surengta spaudos konferencija, žiniasklaida aktorius kalbino ir prieš pat spektaklį. Per spaudos konferenciją aktorius Povilas Budrys žurnalistams pasakojo, kad žiūrovai spektaklyje pamatys visai kitokį W.Shakespeare'ą: „Čia atgimsta mūsų senelių, tėvų ir mūsų pačių gyvenimai. Tai ir nuostabiausia, kad W.Shakespeare'as gali būti aktualus ir dabar“, – teigė P.Budrys.

Aktorė Airida Gintautaitė pridūrė, kad nors dauguma mūsų pamename, kaip atrodė tie laikai, tačiau stebėdamas spektaklį žiūrovas gali ieškoti anų laikų sąsajų su šiandiena.

„Atėjo momentas, kai pradeda aiškėti praeities paslaptys“, – mįslingai pasakojo A.Gintautaitė, atkartodama citatą iš W.Shakespeare'o „Audros“.

Žiūrovų įtikinėti ateiti pažiūrėti spektaklio nereikėjo – tą vakarą visą Salto teatro salę užpildę žiūrovai savo entuziazmu nustebino spektaklio kūrybinę grupę. Dar daugiau nuostabos sukėlė žiūrovų reakcija po spektaklio – girdėjosi ne vienas „bravo“, o aktorius P.Budrį ir A.Gintautaitę nusilenkti savo aplodismentais jie kvietė net penkis kartus.

„Pagavi publika nuo pirmųjų replikų ir mizanscenų ėmė gyvai ir jautriai reaguoti. Juoką salėje keitė ašaros, vėliau – mirtina tyla. Ir – ovacijų sprogimas finale. Aktoriai buvo kviečiami lenktis penkis kartus. Salė „Mirandai“ dėkojo stovėdama.  Jaudinančios bendrumo su pasauliu akimirkos...“, – tą akimirką prisiminė poetė Dovilė Zelčiūtė, į Ispaniją atvykusi pažiūrėti spektaklio.

Tik šeštadienio naktį grįžę iš puikiai pasisekusių gastrolių Ispanijoje sekmadienį OKT aktoriai su režisieriumi O.Koršunovu vėl sėdo į lėktuvą. Šįkart priešinga kryptimi – į Maskvą. Spalio 18 dieną geriausias metų spektaklis „Dugne“ pradės Naujojo Europos teatro festivalį.

Naujausias O.Koršunovo spektaklis „Miranda“ Lietuvoje kol kas buvo parodytas tik du kartus. Tačiau pamatyti spektaklio nespėjusių žiūrovų jau netrukus laukia kiti susitikimai – „Miranda“ bus rodoma lapkričio 22 d., 24 d., gruodžio 1 d., 2 d. Ūkio banko teatro arenoje.  Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius