Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Kaune – susitikimas su „Atsitiktiniu žmogumi“ (video)

Vasario 19 dieną, šeštadienį, Kauno valstybiniame dramos teatre žiūrovų lauks spektaklis „Atsitiktinis žmogus“.
Spektaklis „Atsitiktinis žmogus“
Spektaklis „Atsitiktinis žmogus“ / LRDT nuotr.

Režisieriaus Jono Vaitkaus pastatytame spektaklyje vaidina kauniečiai gerai pažįstami aktoriai Goda Piktytė ur Arvydas Dapšys. Pernai ši tragikomedija tapo Lietuvos kamerinių spektaklių festivalio Panevėžys 2010 nugalėtoju.

Spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ veiksmas vyksta traukinio kupe. Du nepažįstami keleiviai vyksta iš Paryžiaus į Frankfurtą. Vienas jų – Polis Parskis – žymus rašytojas, neseniai išleidęs naujausią savo knygą, ir moteris, vardu Marta. Ji yra puikiai susipažinusi su bendrakeleivio kūryba ir šiuo metu savo rankinėje turi jo naujausią knygą, pavadinimu „Atsitiktinis žmogus“. Marta dvejoja, ar išsiduoti, kad atpažino autorių ir išsitraukti iš rankinės jo knygą, ar apsimesti, kad tas žmogus jai visiškai svetimas.

Pasak jo autorių, spektaklį sudaro dviejų personažų vidiniai monologai, kuriais vyras ir moteris atskleidžia savo mintis publikai, tačiau ne vienas kitam. Martos ir pono Parskio vieninteliame dialoge žymusis rašytojas koketiškai kvestionuoja savo kūrinį, tačiau atsitiktinė moteris patvirtina jo vertę.

Pjesės, pagal kurią pastatytas spektaklis, autorė Yasmina Reza – prancūzų aktorė, prozininkė, filmų scenaristė ir dramaturgė. Jos kūriniai išversti į trisdešimt penkias pasaulio kalbas, šmaikščiais ir įžvalgų kupinais monologais išsiskiriančios pjesės vaidinamos viso pasaulio teatruose. Pastarojo dešimtmečio laikotarpiu jos pjesės pelnė daugumą iškiliausių teatro apdovanojimų Europoje ir JAV. Teatras „Mens publica“ žiūrovams yra pristatęs ne vieno garsaus autoriaus kūrybą: spektaklius „Pietūs su Liudviku“ (pagal Th. Bernhard pjesę) ir „Apakimas“ (pagal E.Canetti romaną).

Naujausiu spektakliu yra tęsiamas iškiliausių Europos rašytojų bei dramaturgų kūrybos pristatymas ir aktualių šiuolaikinei visuomenei temų gvildenimas.

VIDEO: Atsitiktinis žmogus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius