Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniai brandinti sumanymai – pagaliau šiame teatro „Cezario grupė” sezone

Kaip savo vaikui papasakoti apie orą, ugnį, vandenį ir žemę? Tokį uždavinį jau kuris laikas sprendė teatro „Cezario grupė” režisierius Cezaris Graužinis, o šios vasaros viduryje grįžo į Lietuvą su aiškia vizija, kurią, pasak jo, „beliko su džiaugsmu įgyvendinti”.
Cezario grupė
Cezario grupė / Organizatorių nuotr.

Šįkart režisierius iš Atėnų parsivežė daug jau seniai brandintų sumanymų, kurie pagaliau bus realizuoti Lietuvoje – tiek sezono premjerų teatras „Cezario grupė” neplanavo dar niekada anksčiau.

Pirmoji premjera žaismingu pavadinimu „Lai lai lai” – mitologijos pradžiamokslis patiems mažiausiems vaikučiams bei jų mamytėms ir tėtukams. „Cezario grupė” imasi to, ko niekas Lietuvoje iki šiol nedarė – į sceną suprantamai ir šiuolaikiškai perkelti autentiškus lietuvių mitų herojus, papasakoti apie pasaulio atsiradimą. Spektaklio peržiūroje akis išpūtę sėdėjo tiek vienerių metų kūdikiai, kuriuos užbūrė spalvų ir formų žaismas scenoje, tiek septynerių metų vaikai, stebėdami stebuklingus mitologinius personažus.

Kitas šį rudenį repetuojamas spektaklis – pagal Franco Kafkos apysaką „Metamorfozė”. Tai vienas mįslingiausių visų laikų literatūros kūrinių, jau visą šimtmetį audrinantis vaizduotę ir provokuojantis ginčus. Ar tai – paveikus košmariško sapno atpasakojimas, ar kandaus humoro sklidina žmonių susvetimėjimo ir nesusikalbėjimo kritika? O gal pasakojimas apie komivojažierių, pavirtusį didžiuliu vabalu – fantasmagoriška Jėzaus Kristaus istorijos parafrazė? „Cezario grupės” aktoriai ir režisierius ketina pateikti originalią, nešablonišką šio kūrinio interpretaciją.

Kiek vėliau, įpusėjus teatro sezonui, režisierius Cezaris Graužinis ketina pastatyti dvi savo paties parašytas pjeses. Vieną jų – „De Sadas – Žiustinai” – režisierius pastatęs Atėnuose dar 2008 m., spektaklis jau trejus metus sėkmingai rodomas bei sulaukė didelio atgarsio. Nors pjesės tekstas sukurtas remiantis skandalingojo Markizo de Sado kūriniais, kuriems dažnai klijuojama „pornografijos” etiketė, tačiau joje paradoksaliai kalbama apie dabar madingos liberalios pasaulėžiūros absurdą ir apie tai, kas visų mūsų laukia, kai galutinai nusigręšime nuo religijos ir sudievinsime savo pačių egoizmą.

Kita C. Graužinio pjesė „Miego namai” su švelniu humoru pasakos apie žmones, kuriems pavyksta peržengti kasdienės gerai pažįstamos realybės ribas ir perprasti mirties, prisikėlimo bei gyvenimo džiaugsmo paslaptis…
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius