Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinę šokio dieną – nemokami renginiai ir akcija „2 už 1“ festivalio bilietams

Lietuvos šokio informacijos centras (LŠIC) sveikina visus Tarptautinės šokio dienos proga ir kviečia į nemokamus renginius, pristato trumpametražių filmų konkurso nugalėtojus ir skelbia akciją „2 bilietai už 1 kainą“ į gegužės 9–15 d. vyksiantį festivalį „Naujasis Baltijos šokis“.
Šokio teatras „PADI DAPI Fish“
Šokio teatras „PADI DAPI Fish“ / Festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ nuotr.

Kaip primena LŠIC direktorius ir tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ vadovas Audronis Imbrasas, Tarptautinė šokio diena Tarptautinio teatro instituto (ITI) Šokio komiteto pasiūlymu 1982 m. buvo pradėta švęsti prancūzų šokėjo ir baletmeisterio, baleto reformatoriaus Jeano Georges‘o Noverre‘o (1727–1810 m.) gimimo dieną. Ši diena tapo puikia proga kartą per metus priminti visam pasauliui apie harmoningą menų sritį, kurioje puikiai dera dažniausiai priešingais laikomi dalykai – mintis ir kūnas. Tą dieną daugelio pasaulio šalių šokio žmonės ir organizacijos pabrėžia ir puoselėja šokio profesionalų ir mėgėjų bendruomeniškumą.

„Manau, kad ir Lietuvos šokio bendruomenė bunda, auga, įvairėja, skirtingi šokio žanrai ir rūšys vis aktyviau varžosi dėl visuomenės dėmesio, tačiau tuo pačiu ir palaiko vieni kitus, konstruktyviai bendradarbiauja su kitų menų atstovais ir mylėtojais“, – sakė festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ rengėjas.

Šokio renginiai ir bilietų akcija

Ta proga šiandien, balandžio 29-ąją, LŠIC visus vilniečius kviečia į du organizuojamus renginius. 12 val. prekybos centre „Europa“ vyks struktūrizuota improvizacija, prie kurios prisijungti ir judėti drauge bus kviečiami prekybos centro lankytojai. Improvizacijoje dalyvaus gegužę vyksiančio festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ savanoriai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos šokio specialybių studentai, Lietuvos edukologijos universiteto šokio studentai ir visi, panorėsiantys prisijungti.

20 val. Menų spaustuvės II studija taip pat atvers duris šokio gerbėjams – čia vyks laisva šokio ir muzikos improvizacija. Per ją bus mėginama ne tik derinti šokį / judesį ir muziką, bet ir pasijungus „Skype‘ą“ dalyvauti savotiškoje šokio konferencijoje, sujungiant dvi erdves – Menų spaustuvę ir Klaipėdoje esantį muzikinį klubą „Kaštonas“, kuriame 21 val. „Naujojo Baltijos šokio“ dalyvis šokio teatras „PADI DAPI Fish“ surengs atvirą „šokio džemą“.

Gera žinia ir festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ gerbėjams. Visą balandžio 29 d. bilietams į festivalį taikoma akcija – du bilietai už vieno kainą. Nepraleiskite progos sutaupyti ir pamatyti, kas naujo šiuolaikinio šokio pasaulyje. Akcijos bilietų kiekis ribotas. 

Trumpametražių filmų konkurso nugalėtojai

Ir pagaliau skelbiame laiminguosius ir talentinguosius kaip tik šiai dienai skirto trumpametražių filmų konkurso nugalėtojus. Pirma vieta atiteko filmui „Pavel“ ir jo kūrėjams – Pavelui Juchnevičiui, Andriui ir Dainiui Biskiams. Vaikinai surinko daugiausia balsų ir laimėjo akreditaciją į gegužės 9–15 d. Vilniuje vyksiantį aštuonioliktą tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį „Naujasis Baltijos šokis‘14“ bei 100 litų vertės prekybos centro „Europa“ dovanų čekį. Jų darbą galite pažiūrėti čia: 

VIDEO: Festivalio dalyviai

Antra vieta už atitikimą šokio filmų žanrui ir meninę filmo kokybę atiteko filmui „Perception“ ir jo kūrėjoms – Daminykai Kvarciejūtei ir Miglei Krizinauskaitei. Merginos laimėjo kvietimus į festivalio atidarymo (gegužės 9 d.) spektaklį – belgų trupės „Ultima Vez“ kūrinį „What the Body Does Not Remember“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Jų darbą galite pažiūrėti paspaudę šią nuorodą: http://vimeo.com/92910261.

Primename, kad iki balandžio 22 d. visi norintys dalyvauti konkurse turėjo sukurti trumpametražį filmą tema „Šiuolaikinis šokis“. Atsiųstos filmų nuorodos nuo balandžio 22-osios buvo skelbiamos festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, už labiausiai patinkantį filmą buvo galima balsuoti spaudžiant „patinka“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius