Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje prasideda septintasis Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalis

Varėnoje prasmingai įamžinamas iš čia kilusios ir amžinojo poilsio į gimtinę sugrįžusios žymios lietuvių režisierės ir teatro meno pedagogės Dalios Tamulevičiūtės atminimas.
Dalia Tamulevičiūtė
Dalia Tamulevičiūtė / Varėnos kultūros centro arch. nuotr.

Jau septintus metus Varėnoje vyks Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalis. Jis simbolines duris atvers rugsėjo 30-ąją, legendinės režisierės gimimo dieną, tęsis visą mėnesį, iki spalio 24 d., ir sukvies į Dzūkijos širdį visus neabejingus scenos menui. Festivalio metu žiūrovai galės pamatyti devyniolika geriausių ir suaugusiems, ir mažiesiems žiūrovams skirtų įvairių Lietuvos teatrų spektaklių.

Varėnos kultūros centro arch. nuotr./Dalios Tamulevičiūtės teatrų festivalio plakatas
Varėnos kultūros centro arch. nuotr./Dalios Tamulevičiūtės teatrų festivalio plakatas

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta sako, kad šis festivalis yra išskirtinis kultūrinis renginys Varėnos krašte.

„Stengiamės, kad šiemet žiūrovai turėtų galimybę pamatyti puikių spektaklių. Kviečiu visus neabejingus teatro menui varėniškius bei svečius nepraleisti puikios progos pasimėgauti įvairių Lietuvos teatrų spektakliais“, – sakė meras.

Pagrindinis festivalio atidarymo renginys prasidės rugsėjo 30-ąją. 15 val. žymios kraštietės, režisierės Dalios Tamulevičiūtės gimtinėje Šv. Mišiomis Senosios Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Po jų bus apdovanotas 2016 m. Dalios Tamulevičiūtės lietuvių autorių scenos meno kūrinių konkurso laimėtojas – Lietuvos rusų dramos teatras. Šis apdovanojimas pirmą kartą bus teikiamas ne Varėnos kultūros centre, o bažnyčioje.

Šv. Mišių ir renginio metu skambės nuostabi muzika, kurią atliks Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kvartetas. Kartu su kvartetu koncertuos kylanti muzikos žvaigždė – kraštietis, merkiniškis Šarūnas Šapalas. Prieš renginį bažnyčioje visi norintys aplankys D.Tamulevičiūtės kapą Senosios Varėnos kapinėse.

Po renginio Senojoje Varėnoje, 16.30 val., Varėnos kino ir parodų salėje bus parodytas Klaipėdos jaunimo Pojūčių teatro kamerinis spektaklis „Akmuo. Vanduo. Geluonis“, 2015 metų Dalios Tamulevičiūtės premijos laureatas. Kadangi spektaklis yra skirtas neregiams ir nedidelei žiūrovų grupei, režisierės prašymu žiūrovų skaičius yra ribotas. Į spektaklį yra pakviesti regėjimo negalią turintys rajono gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius