Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasideda teatro festivalis „Sirenos“

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“, pristatysiantis naujausius lietuvių ir užsienio režisierių darbus.
Festivalio „Sirenos“ spaudos konferencija
Festivalio „Sirenos“ spaudos konferencija / Simonos Toleikytės/15min nuotr.

Festivalio programoje – režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Bado meistras“, Gintaro Varno spektaklis „Oidipo mitas“, Agniaus Jankevičiaus – „Ledas“. Oskaras Koršunovas pristatys du darbus: vokiečių dramaturgės Elfriede Jelinek pjesės „Prašytojai“ įkvėptą pasirodymą „Eglė žalčių karalienė“ ir jau pernai, pristatant eskizinį spektaklio variantą, susidomėjimo sulaukusį spektaklį „Apvalytieji“. Į Vilnių specialiai festivaliui iš Nacionalinio Kauno dramos teatro bus atvežtas latvių režisieriaus Valterio Silio darbas „Miškinis“.

„Netradicinėmis formomis, aktualiomis temomis ir dėmesį traukiančiomis priemonėmis šiemet kvies ir jaunieji kūrėjai“, – teigia festivalio rengėjai.

Į festivalio programą įtrauktas Pauliaus Pinigio Klaipėdos jaunimo teatre sukurtas šiandienos realijas atspindintis spektaklis „Šauktiniai“, Olgos Lapinos ir Lietuvos rusų dramos teatro kolektyvo teatrinis žaidimas „Kodas: HAMLET“, Lėlių ir objektų teatro trupės „459“ instaliacija vienam žiūrovui „Meile, don’t stop“, O.Koršunovo mokinio Karolio Vilko režisūrinis debiutas „Vaikystė“.

Tarptautinė festivalio programa prasidės spalio 6, 7 dienomis. Pasak organizatorių, neįprasta, kad ji bus pradėta lietuvišku scenos kūriniu – Rugilės Barzdžiukaitės, Linos Lapelytės ir Vaivos Grainytės opera „Geros dienos!“.

Ši opera – tai europinio kino ir teatro projekto, organizuojamo Geothe's instituto kartu su Miuncheno „Münchner Kammerspiele“ teatru, Onassio kultūros centru Atėnuose, Vilniaus tarptautiniu teatro festivaliu „Sirenos“, Marijos Matos teatru Lisabonoje ir „Tiger Dublin Fringe“ festivaliu, dalis. Projekto metu skirtingi menininkai iš įvairių Europos šalių dokumentuoja senojo pasaulio virtimą naujuoju.

„Europolio“ programoje taip pat yra spektakliai iš Graikijos, Vokietijos ir Portugalijos, o už „Europolio“ programos rėmų bus pristatytas interaktyvus teatrinis-istorinis pasivaikščiojimas su Izraelio menininkais specialiai Vilniui pritaikytoje spektaklio „Ginkluotos merginos“ versijoje bei legendinių režisierių Krzysztofo Warlikowskio (Kšyštofo Varlikovskio) ir Christopho Marthalerio (Kristofo Marthalerio) darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius