Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant akmeninės krantinės – dideli lietuviški fotopeizažai

Per Lietuvos sostinę tekančią Vilnios upę supa žali ar smėlingi krantai, krūmai ir medžiai, po tėkmę nardo vandens paukščiai. Nuo šiandien aplinka bus dar įspūdingesnė – ant upės krantinės Užupyje pradedamos eksponuoti didelio formato fotografijos lietuviškos gamtos tema.
Ant akmeninės krantinės - dideli lietuviški fotopeizažai
Ant akmeninės krantinės - dideli lietuviški fotopeizažai

Nuotraukų paroda „Graži Lietuva“ ant Vilnios upės krantinės priešais Užupio kavinę atidaroma penktadienį, liepos 22 dieną 18 valandą. Neįprastoje erdvėje ją rengia Vilniaus fotografijos entuziastų klubas „Fotokablys“.

Nors vieta eksponuoti darbus netradicinė, šis klubas sukūrė tradiciją čia eksponuoti didelės apimties nuotraukas. Anksčiau buvo galima pamatyti ryškių sostinės gatvėse sutinkamų žmonių nuotraukas; apžiūrint parodą „Nykstantis pasaulis“ mąstyti apie gamtą, kurią reikia saugoti; susipažinti su vadinamosios Užupio respublikos asmenybėmis per eksponuojamus jų portretus; per išraiškingas fotografijas atrasti kitą įdomų Vilniaus rajoną – Šnipiškes.

Ant akmeninės krantinės - dideli lietuviški fotopeizažai
Ant akmeninės krantinės - dideli lietuviški fotopeizažai

Šie projektai išskiria tuo, kad yra didelio formato ir gerai matomi iš didesnio atstumo. Ant tento atspaustoms nuotraukoms nebaisios stichiškos gamtos išdaigos. O vilniečiai ir sostinės svečiai mėgsta fotografuoti originaliai atrodančią krantinę su eksponuojamomis nuotraukomis. Šį kartą klubo „Fotokablys“ nuotraukos atskleis lietuviško peizažo žavesį, romantiškumą, mistiką. Sostinės senamiestyje gamtos vaizdais iš įvairių Lietuvos vietų galės mėgautis ir vilniečiai, ir miesto svečiai.

Užupyje ypač mėgsta lankytis turistai. Nuotraukų paroda „Graži Lietuva“ ant sraunios upės akmeninės krantinės jiems atskleis vietas, kurias jie galbūt taip pat panorės aplankyti. O vilniečiams primins, kiek dar nuostabių erdvių yra mūsų krašte.

Klubas „Fofokablys“ susikūrė prieš ketverius metus birželio mėnesį. Per tą laiką surengė nemažai parodų, jos buvo eksponuojamos ne tik sostinėje, bet ir kitose Lietuvos vietose. Kiekvienais metais dalyvauja tarptautiniame projekte „Help-Portrait“, sumano ar palaiko įvairias labdaros iniciatyvas. Klubui priklauso apie keturias dešimtis Vilniaus fotografijos entuziastų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius