Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujintame Trumpo ir Putino grafityje – žinutė dėl kanapių

Vilniuje atnaujintas kandidatą į Jungtinių Valstijų prezidentus Donaldą Trumpą ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną vaizduojantis grafitis.
Atnaujintas grafitis su Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino bučiniu
Atnaujintas grafitis su Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino bučiniu / Simonos Toleikytės/15min nuotr.

Piešinys su D.Trumpo ir V.Putino bučiniu ant amerikietiško maisto užkandinės „Keulė Rūkė“ sienos prieš kelias savaites buvo ištepliotas baltais dažais. Dabar atkurtame grafityje šie politikai ne bučiuojasi, o kartu rūko suktinę.

„Dar gražesnis, dar aktualesnis ir su dar stipresne žinute“, – atnaujintą piešinį socialiniame tinkle „Facebook“ pristato užkandinė.

Lietuvos sostinėje nutapytas piešinys primena garsųjį Berlyno sienos grafitį, kuriame pavaizduotas 1979 metų sovietų lyderio Leonido Brežnevo bučinys su Rytų Vokietijos komunistinio režimo lyderu Erichu Honeckeriu.

V.Putiną ir D.Trumpą vaizduojantis gatvės meno kūrinys susilaukė didelio tarptautinės žiniasklaidos dėmesio – apie jį rašė BBC, CNN, „Time“, „Washington Post“ ir daugelis kitų žiniasklaidos priemonių.

Požiūriai – skirtingi

Piešinio idėjos autorius ir vienas iš užkandinės savininkų Dominykas Čečkauskas BNS sakė, kad nauja piešinio versija norima paskatinti diskusiją apie marihuanos legalizavimą.

„Grafitis vaizduoja D.Trumpą, rūkantį suktinę ir pučiantį dūmus V.Putinui į burną. Mes norime Lietuvoje pradėti diskusiją kanapių dekriminalizavimą, mokslinių tyrimų leidimus ir medicininį kanapių naudojimą gydant sunkias ligas“, – teigė jis.

Anot D.Čečkausko, piešinys vis dar turi politinę potekstę, bet ji nebėra pagrindinė.

„Dimensijų čia yra daug, aš manau, kad kiekvienas gali pasirinkti, kaip tai interpretuoti, pavyzdžiui, kad siūlome Putinui šiek tiek atsipūsti, bet pagrindinė žinutė yra (...) apie tą kryptį, kurią pasirinko Lietuva reglamentuodama kanapes“, – aiškino jis.

Tuo metu psichiatras, visuomeninės Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas Aurelijus Veryga įsitikinęs, jog toks priešinys reklamuoja narkotikus ir nėra tinkama forma diskusijai kelti.

„Diskusijas galime apie daug ką daryti. Jei apie pedofiliją kelsime diskusijas, tai ką mes tada darysime – vaizduosime suaugusiojo ir vaiko lytinį aktą? Negalima Lietuvoje reklamuoti narkotinių medžiagų, o tai, be abejo, yra reklama. Diskusijas reikia kelti ten, kur reikia, bet ne reklamuoti paties to reiškinio“, – BNS sakė A.Veryga. Jis taip pat yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius